Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Ebben tényleg minden benne volt!

csarnokatado_7

Nagyszabású sportcsarnok átadót, Sport- és Egészségnapot, valamint Minifesztivált tartottak Telkiben, szeptember első hétvégéjén – az aktuális járványügyi előírások figyelembe vételével és betartásával.

Szeptember 5-én régóta várt eseményre került sor Telkiben: átadták a sportszerető felnőtteknek és gyerekeknek az iskola és óvoda szomszédságában épült új sportcsarnokot!

A szombat délelőtti ünnepélyen – amelyet a Sportnap keretében örömfutás és -kerékpározás előzött meg – a helyi sportbarátok mellett jelen voltak a környékbeli települések vezetői, Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint a finanszírozó, beruházó Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Roskó Zoltán operatív igazgató és Dunai Antal szakmai ügyekért felelős alelnök.

csarnokatado_2

Deltai Károly ünnepi beszédében kiemelte, hogy a sport és a rekreáció központi fontosságú az itt élők számára, és nem véletlen az sem, hogy az MLSZ edzőközpontja településünkön található. Telki polgármestere kifejtette: hosszú tárgyalási és tervezési folyamat eredménye, hogy a Labdarúgó Szövetség beruházásában megépülhetett a telkiek számára az impozáns létesítmény. Példanélkülinek nevezte azt, hogy az első, kevésbé tetszetős változat helyett a lakossággal és az MLSZ-szel történő egyeztetéseket követően egy jóval nagyobb volumenű, a község arculatához illeszkedő, minden igényt kielégítő csarnok valósulhatott meg. A modern csarnok számtalan sportágnak helyet tud adni, így mostantól igazán komoly perspektíva áll a helyi sportélet előtt, ráadásul az óvodai és iskolai tornaórákon is nagy hasznát vehetik az intézmények. Hozzátette, a község sportkoncepciójában elsődleges célként van megjelölve a helyi gyermeksport segítése, mivel az egészséges élethez elengedhetetlen a fiatalkorban elkezdett testedzés.

csarnokatado_4

Deltai Károly a rugalmas és megbízható partnerségért köszönetet mondott a beruházó MLSZ-nek és a kivitelező Ívcsarnok Kft.-nek, kiemelten Dr. Vági Márton főtitkárnak, Roskó Zoltán operatív igazgatónak, Csúti György beruházási igazgatónak, és Kovács Balázs ügyvezető igazgatónak, valamint Láris Barnabás főépítésznek. A polgármester köszönetét fejezte ki továbbá a helyi civil közösségnek, akik segítették a közös cél megvalósulását, a képviselőtársaknak a kitartásért és együttműködésért, valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak a szívós és kitartó háttérmunkáért.

Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a magyar emberek testi és lelki egészsége szempontjából örömteli, hogy az elmúlt 10 évben hazánk szinte minden településén átadásra kerültek sportlétesítmények. Hangsúlyozta, ez a csarnok is azt szolgálja, hogy a felnőtteknek és különösképpen a gyermekeknek meglegyen a lehetőségük a sportolásra, akár a rekreációs, akár pedig a versenysport terén. A jövő sporteredményei – köztük a csúcseredmények – ugyanis itt alapozódhatnak meg, és ami a legfontosabb, egy egészséges egyénekből álló társadalom jöhet létre. A képviselő végezetül elmondta: azt kívánja, hogy az itt élők használják egészséggel az épületet.

csarnokatado_5

Dunai II Antal olimpiai és magyar bajnok, 31-szeres válogatott labdarúgó, futballedző, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja elmondta, az MLSZ szakmai ügyekért felelős alelnökeként nincs számára örömtelibb dolog, mint egy ilyen új sportpálya átadása. Hozzátette, a Labdarúgó Szövetség egy évtizede célul tűzte ki, hogy a hazai sportinfrastruktúra több mint fél évszázados lemaradását lefaragja, és azóta rengeteg olyan létesítményt (foci- és edzőpályákat, dühöngőt, stb.) építettek, mint amilyen a telki sportcsarnok. A sportdiplomata reményét fejezte ki a tekintetben, hogy az itt pallérozódó kis futballistákból lesz majd a következő Albert Flórián vagy éppen Bene Ferenc. A brazil csillagot, Ronaldinhót idézve kiemelte: ahhoz, hogy valakiből nagy játékos váljon, nem elég a tehetség, az adottság, nagyon sok munkára is szükség van. Hozzátette, az iskolában a foci mellett sok más sportot is űzhetnek a fiatalok, és reméli, hogy több olimpiai bajnok kikerül majd innen a jövőben. Arra kérte a telki lakosokat, vigyázzanak erre az ékszerdobozra, használják és szeressék a csarnokot, hogy sok olyan rendezvény helyszíne lehessen, amelyek maradandó sportélményt adnak az itt élőknek.

csarnokatado_6

A beszédek után Dunai Antal és Deltai Károly ünnepélyesen átvágták a csarnok bejáratánál feszülő szalagot, így hivatalosan is átadták a létesítményt a telkieknek. A közönség ezt követően birtokba vehette az épületet, és az érdeklődők egy látványos freestyle labdazsonglőrködésnek lehetettek szemtanúi, majd az olimpiai bajnok jóvoltából útjára indult a labda, és kezdetét vette a sportpályán az első futballmérkőzés – amelyet reményeink szerint még minimum milliónyi követhet majd!

csarnokatado_8

Telki új, kívül és belül is látványos sportcsarnoka immáron a telkieké lett – akik az építészeti részletekre is kíváncsiak voltak, a délelőtt folyamán kisebb csoportokban részt vehettek egy tervezői vezetésen. Ám a délelőtti program még ezzel sem ért véget, a Muskátli parkban ugyanis több sportág képviselői mutatták be tudásukat. Sőt, két telki futónőnek is tapsolhatott a közönség közelmúltban elért nem mindennapi teljesítményükért: Tóth Éva a Korintosz versenyen, 160 km-en lett első helyezett, míg Nagy Szilvia az Ultra Kék Trailen, 68 km-en szerezte meg az ezüstérmet – ezúton is szívből gratulálunk nekik!

sportnap_3

sportnap_4

Méltatásukat követően a Telki SE Ritmikus Gimnasztika szakosztályának rövid bemutatóját láthatták a nézők. A gyermek RG-csapat Polka című rövid programját Fecsó Flóra, Major Panni, Papp Viola, Schiroki Nadin és Szondy Barbara adták elő. A második gyakorlat egy esztétikus csapatgimnasztika alapokra készült táncos koreográfia volt, amelyet Heitler Tünde, Szabó Noémi és Osztie Dóri révén csodálhatott meg a közönség. Az esztétikus csapatgimnasztika Madarak című hosszú programját a Telki SE junior csapata – Bárány Réka, Dobrovitz Jázmin, Kincses Dorina, Kosztricz Kinga, Major Panni és Ráduly Kata – mutatta be.

sportnap_7

Fél 12-től a Taekwon-do Hapkido Egyesület tagjai álltak színpadra: a fiú-, majd a lánycsapat formagyakorlata után egy tradicionális küzdelmet és egy Hapkido technikai bemutatót követhettek nyomon a jelenlévők. Végül pedig a Pátyi Torna SE jóvoltából akrobatikus tornát láthatott az, aki ezen a délelőttön ellátogatott a Sportnapra.

sportnap_8

A sport mellett a szórakozás is teret kapott

Ezen a napon a délelőtt a sporté, a délután pedig a szórakozásé, no meg az egészségügyi szűréseké volt, immáron a faluközpontban, a Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtárnál.

Az épületben zajlott az Egészségnap, amelynek keretében, Telki Önkormányzata és a Budakeszi Járás Egészségfejlesztési Iroda együttműködésében, a VEKOP-7.2.2-17-2017-00002 azonosítószámú projekt jóvoltából szűrővizsgálatokon, életmód-tanácsadáson és egészségmegőrző programokon vehettek részt az érdeklődő telkiek.

egeszsegnap_03

A gyermekeket a Polgármesteri Hivatal mögötti füves területen izgalmas játszóház és gyermekfoglalkoztató várta. A Tarándszarvas játszóház keretében bepillanthattak a szövés-fonás, nemezelés rejtelmeibe, az Árpád Népe Hagyományőrző Kulturális és Sport Egyesület jóvoltából pedig többek között vívhattak, íjászkodhattak, célba dobhattak, búzát őrölhettek, körhintázhattak és megismerkedhettek a jurták világával.

jatszohaz_3

A fesztiválok szokásához híven ezúttal is volt kirakodóvásár a Petőfi utcában, a közösségi ház udvarán felállított színpadon pedig neves fellépőket köszönthettünk, akik énekükkel, zenéjükkel, olykor pedig humorukkal fokozták a jó hangulatot – a Villon Trio például elképesztően szórakoztató produkcióval rukkolt elő.

fesztival_2

Este a templomban a komolyzenét kedvelők örömére az R17 Régizene Együttes lépett fel, és tartott hangversenyt az épülő katolikus közösségi ház javára, majd az idei Érdemérmesek – Szász-Szalai Henrietta és Pasztircsák János (utóbbi díját lánya, Larisza vette át) – köszöntése és méltatása, a telki kitüntetések átadása következett.

erdemerem_1

erdemerem_3

Naplementekor a Messessippi (ex Voodoo Papa Duo) fantasztikus, mindent elsöprő erejű koncerttel pörgette fel a jelenlévőket, majd akit csak lehetett, táncra perdített a Pedrofon zenekar, amelynek tagjai igazi bulihangulatot hoztak az estébe, teljessé téve az egész napos programfolyamot.

fesztival_7

fesztival_4

Szilágyi Balázs
Fotók: Messzi Ke, szb

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://www.telki.hu/images/mindentbelefeszt

További fotók a Telki Facebook-csoportban láthatók.

Fel