Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Már Telkiben is teqballozhatunk

teqball_atado

Átadták Telki első közterületi Teqball-asztalát. A világszerte népszerű magyar találmány az új sportcsarnok előtti füves területen várja azokat, akik kipróbálnák, vagy akik máshol már megszerették, és most élve a lehetőséggel profi szintre fejlesztenék tudásukat ebben az egyedülálló sportágban.

A 2013-ban világhódító útjára induló Teqball egy futballalapú új sporteszköz, amely az asztali- és a lábteniszt ötvözi. A sportág ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon és akár olimpiai szám is lehet belőle. Olyan híres sportlegendákat tudhat támogatói között, mint például a brazil fenomén, Ronaldinho.

A 2021. május 28-i telki átadó ünnepségen beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkára, valamint Deltai Károly, Telki Község Polgármestere, aki a település nevében köszönetét fejezte ki a szabadtéri sporteszközért.

Az átadáson jelen volt továbbá Murányi Gergely, a Teqball diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője, Vincze Ottó korábbi válogatott labdarúgó, a minisztérium miniszteri megbízottja, valamint – a Telkiben élő – Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkárság Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője.

Menczer Tamás államtitkár az asztal ünnepélyes átadását követően két Teqball-játékossal, valamint Vincze Ottóval együtt bemutatta, hogyan játszható ez a különleges sport. Sőt, a jelenlévő iskolásokat is invitálták, tegyenek egy próbát – végül két ifjú hölgy volt a legbátrabb, aki beállt a profi teqballosok mellé játszani.

A kb. egymillió forint értékű asztal a Külgazdasági és Külügyminisztérium jóvoltából és finanszírozásával került Telkibe. Mindenkit arra buzdítunk, hogy használja egészséggel!

szb
Fotók: Jakab Mária Ilona

teqball_atado1

teqball_atado2

teqball_atado3

teqball_atado4

teqball_atado5

teqball_atado6

Fel