Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Új fizetési mód az önkormányzatnál

Már bankkártyával is lehet rendezni az adókat és a térítési díjakat

Telki Község Önkormányzata 2020. március 1-től lehetőséget biztosít az ügyfelei részére, hogy a helyi adók (építményadó, telekadó, gépjárműadó, késedelmi pótlék), illetve az óvodai és iskolai étkezési térítési díjak befizetését az érintettek az eddigi csekkes és átutalásos rendszer mellett bankkártyával is megtehessék.

Bankkártyás fizetési opcióként az önkormányzat az OTP SimplePay egyszerű és biztonságos szolgáltatását biztosítja. A befizetéshez bankkártya szükséges, így az a bankkártya terhére történik. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással.

Az internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártya adatokat megadva lehet eljutni az adó vagy térítésdíj rendezéséhez.

A felhasználó kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay folyamatosan figyeli a tranzakciókat, így garantálva az online fizetési folyamat biztonságát.

A SimplePay rendszer természetesen okostelefonra is letölthető, a Simple mobil alkalmazásként is igénybe vehető.

A bankkártyás fizetés lehetőségét az ügyfelek az önkormányzat honlapján, a www.telki.hu internetes oldalon elhelyezett „Online adó és díjbefizetés” felületen érhetik el, ahol az adott adónem vagy térítési díj opció kiválasztását, majd a szükséges adatokat megadva tudnak továbblépni az OTP SimplePay fizetési felületéhez.

Fontos információ, hogy az ügyfél csak akkor tud továbblépni a befizetési felületre, ha az adott befizetéshez szükséges összes azonosító adat – adó esetén egy négyszámjegyű mutatószám (megtalálható a megküldött adóbefizetési értesítőn: M….), illetve érkezési térítési díj esetén a számlán szereplő sorszám (megtalálható a befizetésről készült befizetési értesítőn: TK/2020//….) – pontosan kitöltésre került. Az adatok hiánya, illetve azok pontatlansága esetén a program nem engedi tovább az ügyfelet a befizetési felületre.

A rendszer biztonságát az OTP Bank szavatolja. Az elektronikus fizetés az OTP Bank Zrt. biztonságos internetes fizetőfelületén történik. A befizetéshez, az ügyfél kártyaadatainak megadásához a felület átirányítja az ügyfeleket az OTP Bank internetes fizető oldalára, amit a bank működtet szigorú biztonsági előírások szerint.

Az önkormányzat semmilyen körülmények között sem fér hozzá az ügyfeleknek a banki fizetőfelületen megadott, a kártyához kapcsolódó bankszámla adataihoz.

Reméljük, minél többen igénybe veszik majd az új befizetési lehetőséget!

A bankkártyás fizetési szolgáltatáshoz kapcsolódó adatkezelésről IDE KATTINTVA lehet tájékozódni>>

Az óvodai és iskolai gyermekétkeztetéssel kapcsolatos adatkezelésről szóló tájékoztató ITT olvasható>>

Telki Község Önkormányzata

(Képünk csupán illusztráció.)

Fel