Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Kitüntették Dr. Vida Rollandot

erdemkereszt_rolland1

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült 2024. március 15-én Dr. Vida Rolland okleveles informatikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (VIK) Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének egyetemi docense, High Speed Networks (HSN) kutatólaboratóriumának vezetője, Telki Község Önkormányzat Képviselő-testületének tagja.

A díjazott az elismerés kapcsán kiemelte: „Hatalmas megtiszteltetés és nagy öröm számomra, hogy nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesített, »a kutatói és oktatói munkámban elért eredményeim, valamint számos nemzetközi tudományos konferencia szervezésében, illetve a szakmai közéletben vállalt jelentős szerepem elismeréseként«.

Úgy érzem, e magas rangú állami kitüntetésért, amelyet Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter úrtól és dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes asszonytól a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepélyes átadón vehettem át, sokaknak tartozom köszönettel. Köszönöm feleségemnek, Szabinának, aki lassan két évtizede mellettem áll és mindenben támogat. Köszönöm volt iskolai és egyetemi tanáraimnak, akiktől önzetlen és lelkiismeretes hozzáállásuknak köszönhetően jóval többet kaptam, mint egyszerű lexikális tudást. Köszönöm a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék és a HSN Lab tagjainak, hazai és külföldi kollégáknak, akikkel öröm volt együtt dolgozni a különböző projektekben, konferenciákon, tudományos szervezetekben. És elszoruló szívvel köszönöm szüleimnek, akik sajnos már nem lehetnek velünk, de végtelen szeretetük, hitük és támogatásuk nélkül nem lehetnék az, aki ma vagyok.”

erdemkereszt_rolland3

erdemkereszt_rolland2

Fel