Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Óvodai tájékoztató az új nevelési év kapcsán

zoldmano_ovoda_logo

Kedves Szülők! 

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy óvodánkba újra a hagyományos formában tudjuk fogadni, és nagy-nagy szeretettel várjuk minden Zöldmanó óvodásunkat 2021. szeptember 1-én, a 2021/2022-es nevelési év első napján.

Az EMMI által kiadott intézkedési terv alapján megszűnnek a köznevelési intézményeket érintő, az épületekbe történő belépésre, testhőmérséklet-mérésre vonatkozó szabályok. A szülők bekísérhetik gyermekeiket az óvoda épületeibe.

A helyi csoportos megbetegedés kialakulásának, és az esetleges bezárások megelőzése érdekében azonban kérem, hogy az épületbe való belépéskor használják a cipőfertőtlenítő lábtörlőt és a kézfertőtlenítőt. A szájmaszk viselése nem kötelező, de ha többen tartózkodnak a folyosókon, ajánlott a használata. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk az alapvető egészségvédelmi szabályokra.

További fontos tudnivalók a nevelési év kezdésével kapcsolatban

Az óvodai ellátást kizárólag egészséges, tünetmentes gyermek veheti igénybe. Covid-fertőzés esetén a szülőnek bejelentési kötelezettsége van az intézmény felé, amit a 06 26 920-814-es telefonszámon kell megtennie.

2021. szeptember 1-jén, szerdán reggel, illetve az első óvodai napon legyenek szívesek magukkal hozni az óvoda honlapjáról letölthető, kitöltött és aláírt, fertőző betegségről szóló szülői nyilatkozatot. Amennyiben ez technikai akadályokba ütközik, érkezéskor a bejárati ajtónál ki lehet majd tölteni a dokumentumot.

Megbetegedés esetén kizárólag az orvosi igazolás bemutatását követően lehet igénybe venni az óvodai ellátást.

Egyéb hiányzás esetén kérjük a távollétet előre bejelenteni a csoportszobáknál lévő kérelmek, illetve az óvodai honlapról letölthető formanyomtatvány kitöltésével.

Az ágyneműt minden pénteken hazaadjuk, és hétfőn tisztán, kimosva, kivasalva kérjük egy nagyméretű szatyorban visszahozni. Megbetegedés esetén a betegség bejelentésének napján az ágyneműt és a gyermeköltözőben tárolt összes holmit (váltóruhákat, váltócipőt…) haza kell vinni, majd a gyógyulást követően tisztán kérjük azokat visszahozni.

Az óvoda épületeibe babakocsit, a hatályos tűzvédelmi előírások alapján a menekülési útvonalak biztosítása továbbá a gyermekek biztonságos és higiénikus közlekedő tereinek védelme, valamint az ételszállító kocsik biztonságos használatának biztosítása érdekében nem lehet behozni.

Megújult az udvar, bővült a játékkészlet

Örömmel értesítjük a kedves szülőket, hogy a fenntartó önkormányzat és az Óvoda-Iskola Alapítvány támogatásával hamarosan befejeződik a Harangvirág utcai épület udvarának felújítása és a Tengelice udvar játékkészletének bővítése.

Bejelentési kötelezettség

Amennyiben a gyermek külföldön teljesíti óvodakötelezettségét, a szülőnek bejelentési kötelezettsége van az intézmény (email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és az Oktatási Hivatal felé (https://www.oktatas.hu/kozneveles/kulfoldre_tavozas_bejelentese).

Kérjük együttműködésüket és támogató segítségüket!

A 2021/2022-es nevelési évben is sok-sok örömteli percet és élményekben gazdag közös programokat kívánok Mindenkinek!

Petrovszkiné Krizsán Adrienn
óvodavezető

Fel