Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

„Számomra nem a tisztség a fontos, hanem az elvégzett munka”

Koltai_Piroska_888

- miniinterjú Koltai Piroskával, Telki új alpolgármesterével

- Gratulálunk a kinevezéséhez! Hogyan jött a felkérés?

- A mindenkori alpolgármestert a polgármester választja meg, legalább egyet minden esetben a képviselő-testület tagjai közül. Amikor Deltai Károly megkeresett, az volt az első gondolatom, hogy miért pont én? Aztán beszélgettünk és elfogadtam az érveit.

Mindig is arra törekedtem, hogy a különböző nézetek, vélemények közötti egyensúlyt megtaláljam – és itt nem lavírozásra, hanem az eltérő nézőpontok összeegyeztetésére gondolok. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Károly engem választott.

- Milyen területekre összpontosít majd alpolgármesteri munkája során?

- Egyelőre nincs dedikáltan kijelölt szakterülete a munkámnak. Ahogyan korábban az alapítvány kuratóriumi tagjaként is fontos volt számomra, ezentúl is a szívemen viselem az óvoda, valamint az iskola ügyét és a sport is közel áll hozzám. Számomra nem a tisztség a fontos, hanem az elvégzett munka.

- A következő három évre milyen tervei vannak?

- Eddigi bizottsági és képviselői munkám során igyekeztem a legjobbamat adni és ez így lesz a jövőben is. Az utóbbi évtizedekben megnőtt a település, ezért pénzügyi bizottsági képviselőtársaimmal együtt úgy gondoltuk, új felületet nyitunk a kommunikáció terén, és elindítottunk egy fogadóóra-sorozatot, egyelőre online formában, hogy minél könnyebben eljuthassanak hozzánk a lakossági igények, a különböző vélemények. Ehhez nagy reményeket fűzünk és ezt a vonalat szeretném alpolgármesterként is erősíteni.

Nem gondolom, hogy bármiben is különbözne az a munka, ami alpolgármesterként rám hárul attól, amit képviselőként eddig is végeztem. Talán annyi, hogy amikor a polgármestert helyettesíteni kell, elő kell vennem a „sétapálcámat”.

Szilágyi Balázs


Valóra vált álmok

A családjával közel 20 éve településünkön élő Koltai Piroska Margitot sokan az Óvoda-Iskola Telkiben Alapítvány vezetőjeként ismerik. Hosszú évekig SzMK-sként (Szülői Munkaközösség) dolgozott, majd a kuratórium elnökeként a szervező csapattal 2016 óta fogja össze a mindig lelkes önkéntesek munkáját, megvalósítva olyan ötleteket, álmokat, amelyek nagyobb összefogást igényelnek, olyan kezdeményezések mellé állni, amelyek közösségünk életét szebbé-jobbá teszik. Büszke megvalósult projektjeikre, köztük az iskolai és óvodai udvari padokra, az óvodai focipályára, a KRESZ-pályára, a kültéri edzőparkra, a pingpong-asztalra, valamint rendezvényeikre, a Jótékonysági Bálra és a Sportnapra. 2019 óta tagja Telki Község Önkormányzata Képviselő-testületének.


Változások az önkormányzat életében>>

Új alpolgármestere van Telkinek, változott a bizottságok összetétele>>

Fel