Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Változások az önkormányzat életében

pmh

Az elmúlt időszak mindenkinek okozott nehézségeket, a járvány kezelése természetesen sok feladattal és felelősséggel járt. Az elmúlt másfél esztendőben a képviselő-testületek nem ülésezhettek, a települések vezetése a polgármesterek felelőssége volt.

A járvány harmadik hulláma lecsengett. A tisztifőorvos kiemelte az oltások fontosságát és óvatosságra intett. A harmadik hullám végével a képviselő-testületek visszakapták döntési jogkörüket, úgyhogy azonnal meg is kezdődik az ülésezés. Első körben a testület elé tárom hivatalosan is az elmúlt időszak döntéseit, felülvizsgálatra, illetve megerősítésre. Még a nyári szünetek elrendelése előtt mindent áttekintünk.

Az ülésezés újraindulása szerencsés módon egybeesik a képviselő-testület és a szakbizottságok átalakításával. Móczár Gábor alpolgármester úr lemondása után a megürült képviselői helyet nem töltötték be, így a meglévő képviselői állomány átszervezésével igyekszünk hatékony és kompetens döntéshozói és döntéselőkészítő grémiumokat összeállítani. A Pénzügyi és a Szociális Bizottság élén megmaradnak az elnökök, hisz feladatukat eddig is kiválóan ellátták és nagy tapasztalattal végzik munkájukat. A bizottsági munka minden rendes képviselő tagnak többletterhet jelent, hisz mindkét bizottságban számítok munkájukra. A külsős bizottsági tagok változatlanok. A testvértelepülési feladatokat referensi minőségben Móczár Gábor volt alpolgármesterünk segíti.

Alpolgármesternek Koltai Piroskát kértem fel. Eddigi munkakapcsolatunk alapján Piroska hatékonyan tudja majd segíteni munkámat és szükség esetén helyettesít feladatkörömben. Számítok arra, hogy alapítványi tevékenysége kapcsán új energiákat tud becsatornázni a közösség életébe és erősíti a testületben a női nézőpont értékeit. Bízom benne, hogy az új testületi felállás a csökkentett létszám ellenére hatékony és eredményes lesz. Köszönöm többletfeladatot vállaló képviselőtársaimnak, Koltai Piroskának, dr. Vida Rollandnak és Király Péternek, hogy elfogadták felkérésemet!

A másfél éves kényszerű szünet után mindent újra kell indítanunk. Reménykedem benne, hogy ősszel nem tér vissza a járvány, és az év második fele lezárások helyett Telki Fesztivállal, karantén helyett pedig közös munkával fog kezdődni. Addig viszont még előttünk van egy nyár, amihez kívánok mindenkinek jó egészséget és szép időt!

Deltai Károly
polgármester

„Számomra nem a tisztség a fontos, hanem az elvégzett munka” - miniinterjú Koltai Piroskával, Telki új alpolgármesterével>>

Új alpolgármestere van Telkinek, változott a bizottságok összetétele>>

Fel