Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Hazakísérő telefon

hazakisero_telefon

A hazakísérő telefon 2017-ben azzal a szándékkal indult, hogy támogatást, biztonságérzetet és magabiztosságot nyújtson azoknak - elsősorban kamaszoknak -, akik kénytelenek éjszaka vagy kora hajnalban egyedül gyalogosan útra kelni.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenél az operátorral, elkéri a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de célszerű, hiszen baj esetén azonnal intézkedni tudnak és segítséget küldeni. Beszélgetés közben a hívásfogadó az internetes térképen megkeresi az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2-5 percenként megkérdezi, hogy hol jársz és ellenőrzi a térképen. Szükség esetén segítséget küld, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ha éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad vagy félsz, akkor a 06-80-442-422-es zöld (ingyenes) számon vagy a 06-30-899-3465-ös normál tarifás számon hívhatod a Hazakísérő telefont.

Hétfőtől szombatig 22 órától hajnali 4 óráig, vasárnap 22 órától hajnali 1 óráig várják a hívásokat. A szám az egész ország területéről korlátozás nélkül hívható.
A szigorú járványügyi intézkedések fokozatosan enyhülnek. A fiatalok a járványügyi szabályok betartása mellett találkozhatnak az esti, éjszakai órákban is. Ha buliból egyedül kell hazaindulnod, mert nincs, aki elkísérjen, lekésted az esti járatot, nincs pénzed taxira, és senki nem tud kocsival hazavinni, ne feledd, hogy nem vagy teljesen egyedül! Hívd a Hazakísérő telefont!

Biztonságos hazaérkezést kíván a:

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztálya

Fel