Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Már Telkiben is babazászló köszönti az újszülötteket

babazaszlo_telki1

Ahogyan azt sokan tudják, és korábbi cikkünkben is megírtuk, Telki az utóbbi évtizedek során – örvendetes módon – bekerült az ország legfiatalabb korfájú települései közé, és a születésszámok alapján jól látható, az itt elő családokban töretlen a gyermekvállalási kedv. A településünkre újonnan érkezők is rendre akkor döntenek a költözésről, amikor családjuk bővül. Telkit ezek miatt is nevezzük „fészektelepülésnek”, és az újszülötteket a Telki Napló Gólyahír rovatában rendszeresen üdvözöljük.

Az ötpárti támogatással működő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom néhány éve országos szintű és hagyományteremtő kezdeményezést indított útjára, amelynek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt babazászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük. A babazászlók hirdetése idén augusztusban új lendületet kapott, és egyre-másra teszik ki hivatalok, önkormányzatok, intézmények is homlokzatukra – a főváros mellett, közvetlen környezetünkben Biatorbágy, Budakeszi, Budajenő, Páty, Tök és Zsámbék is kitűzte már a lobogót.

Mivel Telki az ország egyik legfiatalabb, legtöbb lakosságarányos gyermekszületéssel büszkélkedő települése, ezért a község vezetése úgy látja, a legtermészetesebb dolog, hogy a Telki Polgármesteri Hivatal homlokzatán is ott lobogjanak a babazászlók, így kifejezve a megszületett és megszületendő gyermekek felett érzett örömünket. Büszkék vagyunk ugyanis rá, hogy az itt élőknek rendkívül fontosak a gyermekek, és a települést a családközpontú gondolkodás jellemzi.

szb

babazaszlo_telki2

Fel