Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Aranyszabályok online vásárláskor

online_csalas

A biztonság kiemelten fontos akkor, amikor a világháló használatával rendelünk meg egy terméket vagy szolgáltatást. Íme, a rendőrség hasznos tanácsai az online vásárlásokhoz!

Csak megbízható helyről vásárolj! Olyan márkát és boltot válassz, amit ismersz, kipróbáltál korábban és ellenőrizd az egyéni eladók értékelését a weboldalakon (pl. Amazon, Ebay)!

Ellenőrizd, hogy vannak-e visszatérő panaszok! Mielőtt vásárlás előtt megadod a bankkártyád adatait egy szolgáltatónak, ellenőrizd, hogy van-e mód a szolgáltatás lemondására!

Sok kereső oldal rákérdez a kártya adatok tárolására. Gondold át, mielőtt döntesz és legyél tisztában ennek kockázatával!

Győződj meg arról, hogy az adatküldés megfelelően védett legyen! Ellenőrizd a lakat szimbólumot az URL előtt és használj HTTPS és SSL protokollt az internetes keresések során!

Mindig ments el minden dokumentumot az online vásárlásoddal kapcsolatban! Ezek szükségesek lehetnek a vásárlás idejének és körülményeinek a bizonyítására, hogy kifizetted a terméket.

Ha online vásárolsz, ne küldj előre pénzt senkinek! Ha van rá lehetőség, utánvéttel rendelj!

Soha ne küldd el a kártyaszámod, PIN kódod vagy más kártyaadatod e-mailben!

Csak hiteles online oldalakról vásárolj! (Verified by Visa/MasterCard Secure Code)

Ha e-mailben küldöd el valakinek a bankkártya adataidat, azt csak titkosított e-mailben tedd!

online_vasarlas_aranyszabályok
online_vasarlas1
online_vasarlas2

Forrás: police.hu

Fel