Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Pátyi területen tovább bővül a telki edzőcentrum

edzocentrum

A GLOBALL Hotel 2009-ben nyitotta meg kapuit GLOBALL Hotel és Football Park és Sporthotel néven. A szálloda már a kezdetektől fogva a magyar labdarúgó-válogatott és az utánpótlás-válogatottak felkészülési helyszíneként szolgál, számos edzőtábor, felkészülési és tétmérkőzés került itt megrendezésre.

A Globall Hotel vendégül látta már többek között a magyar női kézilabda-válogatottat, a Magyar Vívó Szövetség olimpiára készülő csapatát, illetve a Liverpool U18 és U23-as együtteseit is. Ezen csapatok jelenléte, valamint a magyar labdarúgó-válogatott edzőtáborai számos alkalommal jelentek meg az országos sajtóban, erősítve ezzel nem csak a szálloda, de Telki hírnevét, vonzerejét is.

A szálloda kapacitása fokozatosan bővült az évek során, többek között egy uszoda- és wellnessrészleggel, amely nem csak a szállóvendégek számára látogatható, a telki lakosok is előszeretettel választják reggeli úszás céljából vagy délutáni kikapcsolódás gyanánt. A szálloda a szolgáltatások mindenkori árából 20 százalék kedvezményt biztosít a község lakosai számára.

A GLOBALL megnyitása óta sikeresen törekedett arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon mind az önkormányzattal, mind a lakossággal. Az MLSZ Edzőcentrum Kft. 2009 óta az egyik legnagyobb adófizető Telkiben, az idei rendhagyó évet leszámítva minden évben a GLOBALL Hotel biztosítja a helyszínt a közkedvelt Telki Alapítványi Bálnak. Korábban a szálloda sportcsarnoka és focipályái szolgáltak helyszínéül számos telki sportcsapat edzéseinek, majd ezt kiváltva MLSZ-finanszírozásból megépült az új iskolai sportcsarnok, ahol már a szálloda vendégeihez sem kell igazodnia a telki csapatoknak.

A tavalyi évben megújult a szálloda belső tere, idén pedig a kültér bővül. Újabb sportpályák szükségesek, ugyanis a folyamatos edzőtáborok és a megrendezett tornák okán a jelenlegi pályák mennyisége bővítésre szorul.

A bővülés pátyi területén valósul meg, és a kivitelezés két ütemben történik majd. Az I. ütem keretein belül két élőfüves labdarúgópálya, atlétikai futópálya, kapusedzőpálya, futópályával körbevett öntözővíz-tározó tó, egy szabadtéri fitnesspark, kombinált lábtenisz-streetballpálya és egy kisméretű műfüves labdarúgópálya, továbbá 60 db parkoló kerül kialakításra.

Az új rész megközelítése a Cseresznyés dűlőről lesz kiépítve, ennek megfelelően aszfaltos út és további 72 db parkolókialakítása biztosítja majd az Edzőcentrum vendégeinek a parkolását.

edzocentrum_bovites

Az első ütem kivitelezési szakasza márciusban veszi kezdetét, és várhatóan az év végéig tart majd.

A II. ütem indulásának időpontja egyelőre kérdéses. Ekkor napelempark, a pályákhoz két lelátó, kiszolgáló épületek, irodák épülnek. A fejlesztés hatására tovább emelkedik az Edzőcentrum színvonala, ennek köszönhetően Telki hírneve is tovább erősödhet.

edzocentrum2

Fel