Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Szociális tűzifa

tuzifa

Jogosultsági feltételeinek módosítása - kérelmek benyújtási határidejének meghosszabbítása 

Telki Község Önkormányzata a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázaton az idei évben is támogatást nyert el szociális célú tűzifa vásárláshoz.

A támogatás a településen szociálisan rászorulók részére biztosítandó téli fűtéshez szükséges tűzifa formájában adható.

A képviselő-testület 2020.október 29-i ülésén módosította a szociális igazgatásról és ellátásokról, valamint a gyermekvédelmi ellátásokról szóló 17/2017. (X.31.) számú Ö. rendelet-ét, így a módosítás értelmében az évente egyszeri, természetbeni szociális célú tűzifa támogatásra vonatkozó jogosultság alapján szociálisan rászorulónak az a bejelentett állandó telki lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen is a településen élő személy minősül, akinek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 440 %-át, ( 125.400.- Ft) egyedülálló esetén 525 %-át azaz ( 149.625.- Ft).

Az ismételten meghirdetett szociális tűzifa juttatásra vonatkozó kérelmek benyújtási határideje 2020. november 5. ( csütörtök )

A kérelmeket a Polgármesteri Hivatalhoz lehet írásban benyújtani.

A kérelemhez csatolni kell az igénylő és a háztartásában élők jövedelméről szóló igazolást, valamint nyilatkozatot az egyéb jövedelmekről.

A támogatás természetbeni formában, tűzifa kiszállítással történik.

Telki Önkormányzat

Fel