• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Járásbíróságok illetékességi területeinek változása

A Budakörnyéki Járásbíróság elnökének értesítése alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy a bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területének meghatározásáról szóló 2010. évi CLXXXIV. törvény módosítása 2019. január 1. napjával jelentős változásokat eredményez a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok vonatkozásában.

2019. január 1-jétől megkezdi működését az Érdi Járásbíróság Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor, Diósd, Törökbálint illetékességi területtel. (Az Érdi Járásbíróság címe: 2030 Érd, Felső utca 43.)

Az Érdi Járásbíróság felállításával jelentősen módosul a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területe: egyrészt az előbb említett települések átkerülnek az Érdi Járásbírósághoz, másrészt a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területe 2019. január 1-jétől kiterjed a Budakeszi Járás valamennyi településére. Ilyen módon Budaörs, Biatorbágy, Herceghalom, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék települések a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területéhez tartoznak majd (2040 Budaörs, Koszorú u. 2.).

A fenti változások kihatással lesznek a Budakörnyéki Járásbíróságra is, amely bíróság illetékességi területéhez kizárólag a Pilisvörösvári Járás települései tartoznak majd. Így a Budakörnyéki Járásbíróság illetékessége Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, Tinnye, Üröm és Pilisszentlászló településekre terjed ki. Pilisszentlászló települése a Szentendrei Járásbíróság illetékességi területéről kerül át a Budakörnyéki Járásbírósághoz (1146 Budapest, Thököly u. 97-101.).

A változások eredményeként az érintett járások területei megegyeznek majd az adott bíróságok illetékességi területével, és emiatt az ügyfelek számára könnyebbé válik a bírósághoz való hozzáférés lehetőség.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.