Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Felhívás adóhátralékok befizetésére

ado2

Tájékoztatjuk a tisztelt adózókat, hogy a 2023. szeptember 15-i adóbefizetési határidőt elmulasztó adózók adóhátralékainak összegéről a Polgármesteri Hivatal telefonon vagy emailben nem adhat tájékoztatást.

Az adózók az adószámla egyenlegük összegét, az „adószámla kivonatot” az Elektronikus Önkormányzati Portálra belépvehttps://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap –, a nap 24 órájában jogosultak lekérdezni, így ellenőrizhetik esedékes tartozásukat vagy túlfizetésüket.

Azon adózókkal szemben, akiknek hátralékuk van, és továbbra sem tesznek eleget az adófizetési kötelezettségüknek, az adóhatóság a végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény 30.§ (1) bekezdése alapján végrehajtási eljárást indít.

A végrehajtás keretében, a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény rendelkezései alapján a következő végrehajtási cselekményekre kerülhet sor: munkabér-letiltás, inkasszó, ingó- és ingatlan-foglalás, vállalkozások esetében felszámolási eljárás indítása.

Kérjük az adózókat a hátralékos adótartozások haladéktalan rendezésére, hogy elkerülhető legyen a végrehajtási eljárás megindítása!

Amennyiben az adózónak a tartozásával vagy az adózással kapcsolatosan egyéb kérdései merülnének fel, illetve egyeztetni szeretnének, úgy munkatársaink – elsősorban telefonon vagy emailben – készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Adóügyben felvilágosítás telefonon, a 06-26-920-807-es, a 06-26-920-817-es, illetve a 06-26-920-827-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen kérhető.

dr. Lack Mónika
jegyző

Fel