Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Filmforgatás Telkiben

filmkeszites

Településünk lesz az egyik helyszíne egy új, napi televíziós sorozatnak, amit az egyik kereskedelmi csatorna számára készít a Paprika Studios Kft. A műsorgyártó cég közlése alapján a Telkit érintő forgatásokra 2023. június 12-e és augusztus 30-a között, hétköznapokon kerül sor.

A Paprika Studios Kft. arról tájékoztatta portálunkat, hogy kiemelten fontos számukra a forgatás békés menete, Telki nyugalma, és az, hogy stábtagjaik minél észrevétlenebbek maradjanak. Hozzátették, hogy a munka nagyobb része a kiválasztott házak belső tereiben és kertjeiben zajlik, lesznek ugyanakkor alkalmanként olyan jelenetek is, amelyek Telki közterületein játszódnak, főként az érintett ingatlanok előtt. A külső helyszíneken előfordulhat, hogy a felvétel alatt rövid ideig, legfeljebb egy-két percig korlátozzák az átjárást.

Várhatóan maximum három alkalommal terveznek éjszakai forgatást, amely a Levendula utcai két ház közös kertjében történik. Ennek részleteiről előzetesen tájékoztatják majd az érintett lakóközösséget.

A Levendula utca elején (a Muskátli utca és a Levendula utca sarkán) díszletként egy kaput állítanak fel, ami a filmben egy lakópark bejárataként jelenik meg. A forgalmat nem akadályozó, biztonságos építmény a forgatás végéig a helyszínen lesz látható.

A cég közölte, hogy a stáb bázisaként és a gyártási központként a telki sportcsarnok szolgál. Ide érkeznek a színészek, itt történik az öltözés és a sminkelés. A stáb és a szereplők mikrobuszokkal közlekednek, a forgatások helyszínén általában csak néhány autó (pl. világosító és kamera-mikrobusz) parkol majd. Aggregátort vagy nagy filmes járműveket nem vesznek igénybe.

A Paprika Studios Kft. a forgatás apropóján – a sportcsarnok egyedi bérleti díján felül – 5.000.000 forintot ajánlott fel az Óvoda-Iskola Telkiben Alapítvány részére.

szb

(Fotó: Pixabay)

Fel