Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Adófizetési határidő jön

hatarido_naptar

Tisztelt Adózók! Telki Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a telekadóról szóló 18/2022. (XI.15.) számú és az építményadóról szóló 21/2022. (XI.15.) számú önkormányzati rendeleteivel módosította a telekadó mértékét és az építményadónál a kedvezmények rendszerét.

A megváltozott adómértékekkel számolt adófizetési kötelezettségről minden adózó névre szóló határozatot kap február folyamán. Az adókivetésről szóló határozatokkal egyidejűleg minden adózó megkapja az adóhoz kapcsolódó befizetési bizonylatokat (csekkeket) is.

A helyi adókról szóló jogszabályi előírások szerint az adózókat terhelő építményadó és telekadó éves összegét két egyenlő részletben, minden év március 15-ig, illetve szeptember 15-ig kell megfizetni.

Azon adózók, akiknek a 2023. évben fizetendő adójuk nem változik, határozatot nem fognak kapni – esetükben az adó egyenlegértesítő kerül kiküldésre, amelyből értesülhet az adófizetési kötelezettség mértékéről. Ugyanígy azon adózók részére is egyenlegértesítő kerül kiküldésre, akiknek adóhátralékuk van nyilvántartva a helyi adóhatóságnál.

Az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózók konkrét, aktuális adófizetési kötelezettségeik összegét az elektronikus tárhelyükről elérhető adószámla-kivonat tartalmazza.

A fizetési kötelezettséget a pénzforgalmi bankszámlanyitásra kötelezett adózónak a belföldi pénzforgalmi bankszámlájáról történő átutalással vagy bankkártyás fizetéssel; pénzforgalmi bankszámlanyitásra nem kötelezett adózónak postai készpénz-átutalási megbízással (csekkel), vagy belföldi bankszámlájáról történő átutalással, illetve bankkártyás fizetéssel lehet teljesítenie.

Tájékoztatni szeretnénk az adózókat, hogy a szeptemberi adófizetési határidő előtt újabb értesítők és újabb befizetési bizonylatok (csekkek) nem kerülnek kiküldésre, ezért kérünk minden adózót, hogy a szeptember 15-i határidő betartására pontosan figyeljen oda!

Telki Polgármesteri Hivatal

Fel