Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Első ajtós felszállási rend a 22-es buszcsaládnál

jegyfelmutatas

2021. augusztus 14-től hétvégenként és ünnepnapokon a 22-es, 22A és 222-es vonalakon közlekedő autóbuszokra csak az első ajtón lehet felszállni.

Az első ajtós felszállási rend annak érdekében került bevezetésre, hogy kiszűrjék azokat, akik illetéktelenül használnák a járműveket. Felszálláskor az utazni szándékozóknak be kell mutatniuk az érvényesített jegyüket, bérletüket, vagy az utazásra jogosító okmányukat a járművezetőnek. A Volánbusz kéri, hogy a kényelmes és gyors felszállás érdekében ezt követően az utasok haladjanak tovább a jármű hátsó részébe, leszálláshoz pedig a hátsó ajtókat vegyék igénybe.

Az autóbuszon lehetőség van 450 Ft-ért vonaljegy vásárlására, ami a vonal teljes hosszán érvényes. A Budapest-bérletek mellé, a Budapesten kívüli szakaszra környéki helyközi vonaljegyet lehet venni 250 Ft-ért. A Volánbusz kéri, hogy lehetőség szerint a pontos összeget készítsék elő, mert a járművezető nem minden esetben tud nagyobb címletből visszaadni. A vonaljegyet előzetesen, akár mobilapplikáció segítségével is meg lehet vásárolni.

Fel