Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Helyreállt a buszközlekedés Telki és Páty között

buszmegallo_telki

Frissítés!

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján 2020. június 24-én 12:00-tól a 778-as és 789-es autóbuszok ismét eredeti útvonalon és menetrend szerint közlekednek.

Előzmények

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján a Páty és Telki közötti út beszakadása miatt, a javítási munkálatok ideje alatt a 778-as és 789-es autóbuszok terelt útvonalon közlekednek.

A 778-as buszjáratok útvonala nem érinti Telkit, azonban a Volánbusz Zsámbékon csatlakozást biztosít a 795-ösről a 778-asra és fordítva. A Budapest és Telki között megváltott bérletek érvényesek a csatlakozó 795-ös autóbuszokkal történő utazásra is.

A 789-es járatok többsége a 795-ös autóbuszokkal megegyező útvonalon, Páty érintése nélkül közlekedik.

A terelés kapcsán a Volánbusz Zrt. Portálunk megkeresésére a következő, részletesebb tájékoztatást adta.

A 778-as autóbuszvonalon az egyes járatok az alábbiak szerint közlekednek:

A Kelenföldről eredetileg Perbálig közlekedő járatok végállomása továbbra is Perbál, viszont nem érintik Telkit és Budajenőt, Pátyon és Zsámbékon át közlekednek. A két kimaradó település Zsámbékról átszállással (795 jelzésű autóbuszok) érhető el. Alternatívaként átszállásmentes utazásra Kelenföld kiinduló állomás helyett a Széll Kálmán térről induló 795-ös jelzésű autóbuszokat javasoljuk.

A Kelenföldről eredetileg Budajenőre közlekedő járatok végállomása ideiglenesen Zsámbék, ezen járatok sem érintik Telkit, illetve Budajenőt, Pátyon át közlekednek Zsámbékra. A két kimaradó település Zsámbékról átszállással (795 jelzésű autóbuszok) érhető el. Alternatívaként átszállásmentes utazásra Kelenföld kiinduló állomás helyett a Széll Kálmán térről induló 795-ös jelzésű autóbuszokat javasoljuk.

A Kelenföldről eredetileg Zsámbékra közlekedő járatok végállomása továbbra is Zsámbék. Ezen autóbuszok azonban érintik Perbál, autóbusz-fordulót, ahol visszafordulnak és Zsámbékon keresztül közlekednek, Telki és Budajenő érintése nélkül.

Az eredetileg Zsámbékról közlekedő járatok továbbra is Zsámbékról indulnak, nem érintik Telkit és Budajenőt, Pátyon keresztül érik el Kelenföldet. Perbál, autóbusz-forduló kiszolgálása biztosított, a fentiekhez hasonlóan a járatok visszafordulnak Zsámbék felé. A kimaradó településekről történő utazáshoz a 795-ös jelzésű autóbuszokat javasoljuk.

Az eredetileg Perbálról közlekedő járatok kiinduló állomása továbbra is Perbál, viszont nem érintik Telkit és Budajenőt, Zsámbékon és Pátyon át érik el Kelenföldet. A két kimaradó településről zsámbéki átszállással érhető el Kelenföld. Alternatívaként átszállásmentes utazásra a Széll Kálmán térre közlekedő 795-ös jelzésű autóbuszokat javasoljuk.

Az eredetileg Budajenőről közlekedő autóbuszok kiinduló állomása ideiglenesen Zsámbék, ahonnan a Budajenő, Petőfi Sándor utcai megállóhoz megadott idők szerint indulnak. Ezen járatok sem érintik Telkit, illetve Budajenőt, Pátyon át érik el Kelenföldet. A két kimaradó településről zsámbéki átszállással érhető el Kelenföld. Alternatívaként átszállásmentes utazásra a Széll Kálmán térre közlekedő 795-ös jelzésű autóbuszokat javasoljuk. A hirdetményben mellékeltünk egy kivonatos menetrendet a lehető legkevesebb várakozás érdekében.

A 789-es autóbuszvonalon közlekedő járatok többsége a 795-ös autóbuszokkal megegyező útvonalon közlekedik, nem érinti Páty települést. A 7:25-kor Pátyról induló járat Budakeszin át közlekedik Telki-Budajenő felé, ezért nem érinti Pátyon az Arany János utca és Erdészház megállókat.

Összességében a 778-as autóbuszvonal járatai nem érintik Telkit és Budajenőt, a két településről Kelenföld átszállással érhető el. Az eredeti forgalmi rend helyreállásáig, – melynek időpontjáról az illetékes közútkezelő tud bővebb felvilágosítást adni - a 778, illetve a 795 jelzésű autóbuszokon a Budapest és Telki, illetve Budapest és Budajenő között megváltott bérletek egyaránt érvényesek, függetlenül attól, hogy Kelenföldig vagy a Széll Kálmán térig szólnak.

Frissítés - június 23. 9:45

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az 11102-es út beszakadásának helyreállítása kapcsán Portálunk kérdésére az alábbi tájékoztatást adta.

Páty Község Önkormányzatának beruházásában jelenleg folyamatban van a Völgy utca vízelvezetésének kiépítése (önkormányzat kezelésében lévő úton), amely az 11102-es jelű út alatti átvezetéssel valósul meg. A munkálatok abban a fázisban vannak, hogy az út alatti áteresz építésének előkészítése megtörtént, a tervezett előfej helyének kimélyítését elvégezték, és ezen a ponton az önkormányzati vízelvezető rendszeren lezúduló nagy mennyiségű csapadék alámosta az út pályaszerkezetét, üreg alakult ki, mely a forgalmi terhelés következtében egy tehergépjármű alatt beszakadt.

Az útszakasz jelenleg félpályán használható személygépjárművekkel, azonban a 3,5 tonna összsúlynál nagyobb járműveknek terelőúton kell közlekedniük. A helyreállítást az érintett szakaszon dolgozó kivitelező már elkezdte, néhány napon belül várhatóan már valamennyi jármű, így a buszok is használhatják majd.


(Képünk illusztráció.)

Fel