Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Vezetőváltás az ÉDV-nél

viz

Február elején lemondott a közüzemi ivóvíz- és csatorna szolgáltatói tevékenységet Telkiben is ellátó Északdunántúli Vízmű Zrt-nél (ÉDV) 2017 óta betöltött vezetői tisztségéről Székely Ferenc Géza, február 18-tól pedig Lőrinc Ákos megbízott vezérigazgató irányítja az ÉDV-t – olvasható a társaság által kiadott közleményben.

Lőrinc Ákos több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, 2001 és 2017 között minőségügyi vezető, majd stratégiai igazgató volt az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt-nél (ÉRV), 2017 óta pedig az ÉRV Zrt. vezérigazgatója.

A közleményben hangsúlyozták: a biztonságos üzemeltetés fenntartása mellett a Nemzeti Vízművek Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, tatabányai székhelyű ÉDV Zrt-nek a jövőben is az a legfontosabb célja, hogy ügyfeleinek kiváló minőségű víziközmű-szolgáltatást biztosítson.

A rendőrség sikkasztás miatt nyomoz a társaságnál 

A korábbi vezérigazgató lemondása kapcsán több orgánum is beszámolt róla, hogy az ÉDV Zrt-nél a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság 2020 novemberében nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, sikkasztás bűntette elkövetésének gyanúja miatt. Sajtóinformációk alapján az elkövetők a gyanú szerint az ÉDV Zrt. vezető beosztású személyei lehettek. Az eljárás aktuális állásáról azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrségnek bővebb információt nem állt módjában közölnie.

Fel