Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Megváltozott a forgalmi rend az M0-ás és az 1-es út találkozásánál

m0_biatorbagy

Az M1-es autópálya felújítási munkáihoz kapcsolódóan július végétől megváltozott a forgalmi rend az M0-ás autóút és az 1-es főút csomópontjában. A változtatásra a lezárt biatorbágyi felhajtó miatt van szükség, mely megoldással a szakemberek a forgalom könnyebb lefolyását biztosítják - tájékoztatta Portálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A forgalmi rend módosítását követően az 1-es főúton Biatorbágy felől a körforgalomba a forgalom két sávon haladhat be, továbbá a körpályán részben két sávot alakítottak ki a szakemberek. A részint spirális körforgalmi kialakításnak köszönhetően a csomópont kapacitása növekedett, a forgalom a körforgalmon dinamikusabban tud keresztül haladni.

A körforgalom spirális kialakítására tekintettel a Biatorbágy felől érkezőknek a választott forgalmi sáv már a körforgalomba való belépés előtt előre meghatározza, melyik kijáraton tudják majd elhagyni a körforgalmat. A külső sávban érkezők az ipari park felé, illetve az 1-es főúton Budapest felé tudnak tovább haladni, míg a belső sávban érkezők az M0-ás autóút felé tudnak tovább haladni.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi rendre tekintettel fokozott figyelemmel vezessenek a csomópontban, illetve annak környezetében.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Fel