Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Változás a gépjárműadó-fizetési kötelezettségben!

auto

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 1. napján lépett hatályba az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény, amely a gépjárműadó kivetésének és megfizetésének módját változtatja meg.

2021. január 1. napjától a gépjárműadóval kapcsolatban minden ügy (kivetés, megfizetés, mentesség, részletfizetési kérelem) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hatáskörébe kerül át. Minden, a gépjárműadóra vonatkozó kérelmet, kizárólag a NAV honlapján elérhető iratmintákkal lehet teljesíteni.

Fenti időponttól kezdődően a gépjárműadót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott határozat alapján, a NAV számlájára kell megfizetni, így kérjük, hogy sem készpénzes-átutalási megbízáson, sem pedig átutalással ne fizessenek be gépjárműadót az önkormányzat számlájára!

Az előző években keletkezett gépjárműadó hátralék összegét (csak és kizárólag a hátralékot!) azonban változatlanul az önkormányzat számlájára kell megfizetni.

Amennyiben a változásokkal kapcsolatban kérdésük merülne fel, azt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a 06-26-920-817-es telefonszámon tehetik fel.

Telki Polgármesteri Hivatal

(Képünk illusztráció.)

Fel