Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Óvodai tájékoztató szülőknek

telki-ovoda

Kedves Szülők!

A következő hetekben, hónapokban mind a szülőknek, mind az óvoda dolgozóinak a szokásosnál is nagyobb figyelemmel kell lenni mind a saját, mind a gyermekek egészségi állapotára, és a koronavírus-fertőzésre utaló tünetekre.

A koronavírus-fertőzés tünetei: láz, fáradtság, száraz köhögés, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj, íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.

Ha a szülő a felsorolt tüneteket észleli a gyermekén, akkor kérjük, hogy ne hozza a gyermekét közösségbe, mert azzal az egész közösség egészségét, és az óvoda zavartalan működését veszélyezteti. A fertőzésgyanús gyermeknek otthon kell maradnia, és a szülőnek telefonon kell értesíteni a gyermekorvost vagy háziorvost.
Amennyiben az orvos véleménye szerint a gyermeknél fennáll a fertőzés gyanúja, akkor az orvosnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrend alapján kell eljárnia és kezdeményeznie kell a laboratóriumi vizsgálatot. Ennek eredménye határozza meg a további intézkedéseket. Fertőzés esetén a szülőnek bejelentési kötelezettsége van az intézmény felé, amit a 06-26-920-814-es telefonszámon kell megtennie.

Amennyiben az óvodában megjelenik a koronavírus, akkor a járványügyi hatóság a kötelező eljárásrend szerint elvégzi a kontaktkutatást és megteszi a szükséges intézkedéseket. Ha az intézményben felmerül a csoportos megbetegedés veszélye, akkor az Operatív Törzs Járványügyi Bevetési Egységének bevonásával döntenek a beavatkozásokról.

„Az óvodai élet különleges szabályai az intézmény újranyitása után” májusban kiadott tájékoztatóban foglaltakat, ami továbbra is (visszavonásig) hatályos kérjük mindenki tartsa be.

Felelős szülői magatartással, az alapvető óvintézkedések betartásával elkerülhető a helyi csoportos megbetegedés kialakulása, az esetleges korlátozások bevezetése, az intézmény bezárása.

Kérjük megértésüket, együttműködésüket és támogató segítségüket!

Szülői értekezletek az óvodában

A hagyományoktól eltérően a szeptemberi szülői értekezletek minden csoportoknak (a Tengelice és Margaréta csoportnak is!) a Harangvirág utcai épületben, az aulában lesznek megtartva.

Családonként egy szülőt tudunk fogadni, az értekezletre gyermeket nem lehet hozni. Érkezéskor kérjük használják a kézfertőtlenítőt, a megbeszélés időtartama alatt kötelező a szájmaszk viselése.

Időpontok:

odova_szuloi_szept

Petrovszkiné Krizsán Adrienn óvodavezető

Fel