Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Tájékoztató az e-recept kiváltásáról

Kedves Betegeink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási tér (EESZT) rendszerében történő gyógyszerfelírásról és kiváltásról.

Felírás

A korábbi rendszernek megfelelően 2019. december 31-ig gyógyszerrendeléskor minden orvosnak felírási igazolást kell kiállítania, amely majdnem minden tekintetben megegyezik a korábbi papírvénnyel - csupán egy plusz e-recept vonalkódot is tartalmaz.

Kiváltás saját gyógyszerek esetén

Saját gyógyszer kiváltása

  • felírási igazolás (vény) alapján,
  • vagy TAJ + személyi igazolvánnyal,
  • vagy e-személyi igazolvánnyal lehetséges.

2017. november 1-je után bárki papíralapú recept nélkül is kiválthatja a saját e-receptre rendelt gyógyszereit. Tehát saját részre történő vénykiváltás esetén nem szükséges elhozni a felírási igazolást - vényt - a gyógyszertárba!

Kiváltás hozzátartozó vagy harmadik személy részére

Családtagjai vagy ismerősei receptjeit KIZÁRÓLAG felírási igazolással tudja kiváltani! Ebben az esetben nem szükséges a kiváltó személy azonosítása, a korábbi rendszernek megfelelően működik a gyógyszerek kiváltása.

Gyógyszertáraink rendszere hibátlanul működik, a felírt e-recepteket probléma nélkül tudjuk kezelni. Az EESZT rendszerének hibáiért felelősséget nem tudunk vállalni. Amennyiben az EESZT rendszere nem működik, felírási igazolás hiányában a vénykiadás nem lehetséges, ezért kérjük, minden esetben hozzák el az orvostól a felírási igazolásokat!

Minden további információt illetően kérjük, forduljon az alábbiakhoz:
https://e-egeszsegugy.gov.hu/lakossagi-portal
Kontakt center: +36-1-920-1050 

Ágnes Gyógyszertár, Telki – Budajenő

Fel