Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Közös megemlékezés a forradalomról

 

Március 14-én este került sor Telkiben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről való közös megemlékezésre.

A Pajta-Faluháztól bő tucatnyi telki lakos indult el az iskolához, hogy fáklyával a kezében, Kossuth-nótákat énekelve andalogjon el az Ófaluból az Újfaluba.

A séta végállomását jelentő Pipacsvirág Általános Iskolában Bánó Attila író mesélt érdekes, rövid történeteket a nagyközönségnek a forradalomról, majd egy igen színvonalas előadás várta az ünneplőket. A fellépő az 5.c osztály volt. Osztályfőnökük, Kuffler Andrásné is segített nekik az előkészületek során, felkészítő tanáruk pedig Egyedi Tímea magyar-drámapedagógia szakos tanárnő volt, aki maga írta a műsor forgatókönyvét, és találta ki a koreográfiát, a díszletet.

Takács Adél és Vida Franciska (5.b), valamint Pallós Kata (3.b) fuvolajátékkal színesítette az előadást, őket a Kiss Zenedéből Varga Gabriella tanította be. Mellettük Takács Zsuzsi alsós tanítónő csellózott, Weisz József portás pedig gitározott.

Az iskolai megemlékezés igazi csapatmunka eredménye volt. A paravánok, a háttér díszítését a 3.b osztály készítette Kocsis Tímea és Királyné Szabó Judit vezetésével (hóvirágok, piros-fehér-zöld madarak, feliratok). A korabeli hölgyet és huszárt, amelyek embermagasságúak voltak, a 3.c-sek rajzolták, festették meg tanítóik segítségével (Takács Zsuzsi és Doktor Anita). A nagy osztrák címert - a díszletként használt dobozokra - Mészáros Ági felsős pedagógus alkotta. Rajtuk kívül Baloghné Boda Ágnes pedagógiai asszisztens is sokat segített az előkészületek során.

A gyerekek a műsort előző nap (március 13-án) a Telki Hold Otthonban is előadták, szintén nagy sikert aratva.

szb

Bánó Attila előadása a forradalomhoz kapcsolódó érdekes történetekkel IDE KATTINTVA olvasható.

Fel