Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Figyelem, adófizetési határidő!

09_29_04_ado2

2024. március 15-ig fizethetők be az esedékes helyi adók, iparűzési adóelőlegek

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján az adózókat terhelő építményadó és telekadó éves összegét két egyenlő részletben, minden év március 15-ig, illetve szeptember 15-ig kell az adózóknak megfizetniük.

A magánszemély adózók részére az önkormányzati adóhatóság február végén postázza az egyenlegértesítőket, míg az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózók (egyéni vállalkozók, vállalkozások) aktuális adófizetési kötelezettségeik összegéről az elektronikus tárhelyükről elérhető adószámla-kivonaton keresztül kaphatnak tájékoztatást.

A magánszemély adózók részére postai úton az egyenlegértesítővel egyidejűleg kerül megküldésre a 2024. évi I. és II. félévi adófizetés teljesítéséhez szükséges készpénz-átutalási megbízás (sárga csekk).

Azon ügyfelünk/adózónk kap az elektronikus tárhelyére vagy postaládájába „fizetési értesítőt”, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó helyi adó, vagy más, adójellegű esedékes fizetési kötelezettsége van, illetve véglegessé váló adófizetési kötelezettsége áll fenn 2024. március 15-ig.

A helyi adófizetési kötelezettségét a pénzforgalmi bankszámlanyitásra kötelezett adózók a belföldi pénzforgalmi bankszámlájukról történő átutalással, a pénzforgalmi bankszámlanyitásra nem kötelezett adózók postai készpénz-átutalási megbízással (csekkel), vagy belföldi bankszámláról történő átutalással teljesíthetik.

Banki átutalások esetén a közlemény rovatba az adózó egyedi mutatószámát, vagy az adószámot vagy az adóazonosító jelet is kérjük feltüntetni!

Tájékoztatni szeretnénk az adózókat, hogy a szeptemberi adófizetési határidő előtt újabb értesítők és újabb befizetési bizonylatok (csekkek) nem kerülnek kiküldésre, ezért kérünk mindenkit, hogy a szeptember 15-i határidő pontos betartására figyeljenek oda!

Telki Polgármesteri Hivatal

(Képünk illusztráció, forrása: Pixabay)

Fel