Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Fuss az erdész szemével! – körpanoráma Nagykovácsi felett

sportolj-tudatosan-az-erdoben

Terepfutók figyelem! Itt a legújabb „Fuss az erdész szemével!” kihívás. A sorozat idei utolsó kihívása 2023. december 31-ig teljesíthető. A terepfutás rajongói ismét egy körtúrán mérettethetik meg magukat, aminek ezúttal a kezdő- és egyben végpontja Nagykovácsiban található.

A sorozat aktuális kihívása ismét a Pilisi Parkerdőbe, a Budai-hegység szívének különleges helyszínére vezet. A Nagykovácsi Tisza István térről induló és majd oda visszaérkező körtúra, a Szénások Európa Diplomás területére visz, ahol olyan egyedülálló növényfajok találhatók, mint a pilisi len, ami kizárólag egyedül itt él.

Az útvonal 11 kilométer hossza, a mintegy 320 méteres szintkülönbséggel kellő kihívást kínál kezdő és haladó futóknak egyaránt. A futók útjuk első felében a Nagy-Kopasz hegy északi oldalát érintik majd, ahol főleg zárt cseres, tölgyes erdőkön haladnak át. Az idei utolsó kihívás útvonala szinte végig a Budai Tájvédelmi Körzeten belül található, a sportolók védett és fokozottan védetten területen is áthaladnak majd, ezen utóbbinál különösen fontos, hogy a kijelölt turista útvonalakról és tanösvényekről letérni nem szabad.

A „Fuss az erdész szemével!” sorozat az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztály „Sportolj tudatosan az erdőben!” nevű programsorozatának része, célja pedig, hogy az outdoor tevékenységek kedvelői sportolás közben olyan érdekességeket figyeljenek meg és összefüggéseket vegyenek észre, amik révén jobban megismerhetik sporttevékenységük környezetét, az erdei élővilágot.

Fuss-az-erdesz-szemevel

A Nagy-Szénás tetejéről tiszta időben jól látható a Pilis-tető, a Budai-hegység java része, és a Zsámbéki-medence is. Amennyiben a kihívás teljesítői az Országos Erdészeti Egyesület nyereményjátékában is részt kívánnak venni, úgy ezt a panorámát szükséges megörökíteniük és megküldeniük az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

További részletek>>

Képek és szöveg forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fel