Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Ismét startol a „Millió lépés az iskoládért” program!

millio_lepes_fejlec_uj

Tavasszal az Aktív Magyarország Program támogatásával a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az iskoládért kampányt. Ennek keretében több mint 200 ezer diákot, tanárt, szülőt ösztönöztek az aktívabb életmódra, a résztvevők a 11 hét alatt összesen mintegy 45 millió kilométernyi lépést tettek meg.

Ősszel ismét nekivágnak, hogy minél több embert megmozgassanak, a diákok mellett most az idősebb korosztály is kiemelt figyelmet kap. A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek, az Idős Gyalogló Klubok pedig Nordic Walking botokat nyerhetnek, sorsolás útján.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével, illetve frissítésével lehet részt venni. A lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra.

A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Mi a cél?

Hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végigjárják a Kékkört!

Mozogjon és nyerjen!

100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben.

Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban! (Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet.) A pénzösszeg mellett további 100 pingpong asztalt is kisorsolnak azok között, akik az őszi kihívás alatt nem jutottak pénzjutalomhoz.

Hogy ki csatlakozhat? Bárki!

Általános és középiskolás diákok, szülők, nagyszülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, idősek és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát!

Régebb óta fiatalok, figyelem!

A Gyalogló Kluboknak külön versenyt indítanak! Csatlakozzon egy már meglévő klubhoz, vagy ha nincs a környékeden, akkor hozzon létre egyet!

A verseny időpontja: 2023. szeptember 25. – december 10.

További részletekért és információért keresse fel a www.milliolepes.hu weboldalt, ahonnan az applikáció letöltése is elérhető!

millio_lepes_2023

Fel