Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Jelentkezzen a természetközeli élményekért!

madar

Odútelep gondozására madárbarát önkénteseket keres a KoKuKK Egyesület

A Telkivel szomszédos erdőterületeken működik egy madárodú-telep, amely mára kb. 45 darabból áll. A fenntartásával kapcsolatos feladatokat a KoKuKK Egyesület végzi, amihez most önkénteseket keresünk.

Mivel a mai, jellemzően egykorú erdőkben kevés az odvas fa, ezekkel a mesterséges odúkkal igyekszünk segíteni az odúban fészkelő madárfajok szaporodását. Egy-egy odúban évente akár két fészekalj is felnevelkedik, a kirepülő madarak után pedig sokszor pelék használják őket. Az odúk „forgalmát” a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa kezdettől fogva megfigyeli és rögzíti, az adatok tehát kutatási célokat is szolgálnak.

A madarászcsapat a madarász munkáját támogatja. A fészkelési szezont követően segít kitakarítani az odúkat, gondoskodik a megroggyant darabok megjavításáról, és ha szükséges, kezdeményezi a javíthatatlanok cseréjét. Nyilvántartást, feljegyzéseket vezet az odútelep egységeiről, a munkák során szerzett megfigyeléseit, észrevételeit megosztja a madarásszal.

A csapatba 3-4 fő önkéntest keresünk, akik érdeklődnek a madarak iránt, és/vagy az odújavításokban segítenének, és ideális esetben több évig is tudják vállalni a feladatot. Ez évente kb. kb. 2-3 alkalomra szóló, pár órás elfoglaltságot igényel, és cserébe sok természetközeli élményt nyújt a résztvevőknek.

Jelentkezését várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

KoKuKK Egyesület

madarodu

Fel