Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Erdélyi és gyimesi pünkösdi utazás - még lehet jelentkezni!

gyimesbukk

A járvány miatti kényszerű szünet - két év kihagyás - után újra nagy csoporttal szeretnénk utazni Gyimesbükkre pünkösdkor, hogy együtt ünnepelhessünk, emlékezhessünk testvértelepülésünkkel, és minél többen megismerhessék Telkiből is a gyönyörű erdélyi tájakat, Gyimesbükk csodálatos értékeit, hagyományait, a „régiek” pedig, akik már voltak korábban, újabb szépségeket és értékeket fedezhessenek fel.

2022. június 2-án, csütörtökön hajnalban indulunk busszal, és néhány rövid erdélyi megálló után este érkezünk Gyimesbükkre. Szállás a plébánia turistaszállásán és családoknál lesz.

Másnap, pénteken egész napos kirándulás: a csoport egy részének busszal a Csíki- és/vagy Kászoni-medence vidékén (a pontos útitervet a résztvevők kívánságai alapján rögzítjük majd, a csoport összetételének és igényeinek megfelelően), a túrázni vágyóknak a Gyimesek völgyének legszebb helyein.

Szombaton a fő program a csíksomlyói zarándoklat, majd délután a csángók történelmét is bemutató program keretében a gyimesi katolikus plébánia felett található Csángó Keresztút végén tartunk közös megemlékezést és koszorúzást a Telki által adományozott stációnál.

Pünkösdvasárnap következik az immár hagyományos gyimesbükki rendezvény, a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors vonatok megérkezése az ezeréves határra, ünnepi istentisztelet, és műsor a vesztegzári (kontumáci) kápolnánál, valamint a néhány éve felújított vasúti őrháznál. Délután közösségi program Gyimesbükkön.

Pünkösdhétfőn, június 6-án hajnalban hazaindulás. Az útvonalat a csoporttal egyeztetjük, tervezünk megállásokat a forgalomtól és időjárástól függően további szép és ismert erdélyi helyeken.

A busz költsége fejenként várhatóan 25.000 Ft, családokkal utazó gyerekeknek 5.000 Ft (az önkormányzat a testvértelepülési kapcsolatok fejlődése érdekében a busz költségeinek egy részére mindenképpen támogatást nyújt). A kinti szállás és ellátás költségei a plébánia turistaszállásán vagy családoknál várhatóan kb. 25.000 Ft/fő.

Figyelem!

Nagyon fontos, hogy lássuk az előzetes igényeket és terveket, így kérjük, hogy mindenki, aki érdeklődik, illetve szeretne részt venni, előzetesen jelentkezzen egyénileg vagy családosan (lehet nem telkieket is hívni, budajenőiekre kifejezett örömmel számítunk!) IDE KATTINTVA 2022. április 30-ig (új határidő!), utána pontosítjuk a részleteket.

Móczár Gábor testvértelepülési referens
a Telki Kultúra Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke

gyimesbukk_telkiek_2017
Egy korábbi közös gyimesi kiránduláson

Fel