hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Ismét jótékonysági gyűjtés testvérközösségünknek

gyimesbukk_adomany

Kedves Telkiek!

Az elmúlt négy év kezdeményezésének sikerén és a boldog gyermekarcokon fellelkesülve testvértelepülésünk, Gyimesbükk számára szervezünk gyűjtést ebben az adventben is, amelyhez kérjük a telkiek, de akár a környéken vagy távolabb élők segítségét, adományait, hozzájárulását.

A következő módokon lehet az adományozásban részt venni, az alábbiakat várjuk:

Oktatási papír-írószer (az óvodások részére színes papír, színezők, színes ceruzák, filcek, gyurma, az iskolásoknak másolópapír vagy írólap/írótömb, színes ceruza, zsírkréta, vízfesték, rajztábla, stb.)

Jó minőségű téli ruha és téli cipő, elsősorban gyermekeknek – kérjük csomagolva vagy legalább zacskózva leadni, és feltüntetni a méretet, illetve, hogy lánynak vagy fiúnak lesz-e!

Talán az egyik legfontosabb: egy cipős doboznyi méretű meglepetés-ajándék, amiben bármi lehet, de elsősorban valami tartós élelmiszer (pl. csokoládé), akár könyv, játék és valami személyes dolog – kérjük a dobozt becsomagolni (szép, karácsonyi csomagolópapírba) és egy kis címkét ráragasztani, hogy kisgyermeknek (3-10), nagyobb gyermeknek (10-18 év) vagy felnőttnek, illetve, hogy fiúnak vagy lánynak szól-e! (Nagyon jó lenne, ha ebből sok gyűlne össze és számos gyimesbükki magyar családnak okozhatnánk vele meglepetést és örömet karácsonyra!)

MINDENEK FELETT A LEGNAGYOBB SEGÍTSÉG A PÉNZADOMÁNY! Erre a célra a Telki Kultúra Közhasznú Alapítvány 11742348-20021520 számú gyimesbükki célú alszámlájára várjuk a felajánlásokat, a közlemény rovatban pedig kérjük feltüntetni: „Gyimesbükk 2021 Advent” (a pénzadományokat ajándékok vásárlására, illetve közvetlenül Salamon József plébános atyához juttatjuk el, ő fogja majd eldönteni, hogy mire fordítja, ez a korábbi alkalmakkor is remekül működött – a legfontosabb célok: családok segítése, hogy magyar iskolába járathassák gyermekeiket, magyar oktatási programok, illetve a Telkiben összekészített ajándékcsomagok)

A felajánlásokkal kapcsolatban kérjük a visszajelzéseket az ITT elérhető űrlapon keresztül megküldeni. Ez alapján fogjuk majd tudni megbecsülni, mire is számíthatunk, illetve, hogy hány autó kell a kiszállításhoz. Ha valaki pénzadományt küld, akkor mindenképpen kérjük az űrlapon jelezni, hogy kinek állítsa ki az Alapítvány az adóigazolást!

Az adományokat a telki Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtárban gyűjtjük, illetve kérésre akár házhoz is tudunk menni (amennyiben nagyobb dolgokról van szó – ezt is kérjük majd a fenti űrlapon jelezni)!

Ezeken kívül előzetes egyeztetés után tudjuk külön időpontban is fogadni az adományokat. Ehhez kérjük előző nap telefonon hívni Ruják Györgyit a 06-70-621-5308-as vagy Móczár Gábort a 06-30-941-5598-as telefonszámon!

A vasárnapi gyertyagyújtások alkalmával a Pajtában a pénzadományokat készpénzben is le lehet adni.

Az adományokat várhatóan december 19-én, vasárnap visszük Gyimesbükkre, tehát legkésőbb december 17-én, péntek estig várunk minden felajánlást!

A szervezők és az autós kiszállítást vállalók nevében, köszönettel:
Móczár Gábor
testvértelepülési referens, Telki Község Önkormányzata
kuratóriumi elnök, Telki Kultúra Közhasznú alapítvány

Fel