Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Tudnivalók autóbuszos jegyvásárlás kapcsán

volan_logo_600

Ahogyan arról már beszámoltunk, 2021. március 29-től a Volánbusz Zrt. minden járatán felfüggesztette az első ajtós felszállást és a járművezetői jegy-, illetve bérletértékesítést utasai és kollégái védelme érdekében. A jegyértékesítés a továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai), illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik.

A Volánbusz Zrt. közlése alapján azon utasok számára, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy egyéb, méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni, 2021. március 29-től – a fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt – biztosítják, hogy az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthassák jegyüket.

Ideiglenes intézkedésként a 2021. április 2. után megváltott mobiljegyek a vásárlás időpontjától számítva legfeljebb 12 órán át érvényesek.

Továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata 2020. november 11-től nem csak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén kötelező. A kivételes helyzetben a társaság kéri az utasok türelmét, és köszönik, hogy megértéssel kezelik a rendkívüli intézkedéseket!

Fel