Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Összetartozásunk Tüze Telkiben

– 2020. június 4-én este 20:20-kor!

A telki 1002. Néri Szent Fülöp Cserkészcsapat kezdeményezésére, cserkészeinkkel együttműködésben Telki Község Önkormányzata is csatlakozik az Összetartozásunk Tüze (https://gyujtsukmeg.ma/) rendezvényhez (az oldalon regisztráltunk is), amelynek ötletgazdája és szervezője a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, társszervezője a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervezetei, vagyis a világban működő magyar cserkészszövetségek.

A rendezvény célja, hogy emlékezve az I. világháborút lezáró, 100 évvel ezelőtti békediktátumra, amelynek következtében Magyarország elvesztette területnek kétharmadát és sokmillió honfitársunk szakadt el kényszerűen az anyaországtól, budapesti idő szerint 2020. június 4-én 20:20-kor mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg az Összetartozásunk Tüze, és minél több országban, településen, közösségben, családban csatlakozzanak ehhez az eseményhez azok az emberek, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik magukat.

A telki máglyát a Legelődombon található Kilátó közben fogják cserkészeink meggyújtani aznap este (megfelelő biztonsági előkészületet követően, illetve azok mellett), az évfordulóhoz kapcsolódó verseket, gondolatokat hallhatunk, és közösen elénekeljük majd a Magyar Himnuszt és a Székely Himnuszt is.

Az informális megemlékezésre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! Igyekszünk majd összekapcsolódni a gyimesbükki testvérközösségünk által gyújtott tűzzel is, valamilyen online kapcsolaton keresztül.

(Kérjük, a jelenlegi járványügyi rendelkezéseknek megfelelő mindenki hozzon magával maszkot és tartsuk be a megfelelő távolságot is egymástól!)

Fel