Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Trianon és a családom - Telkiben

Kedves Telkiek!

2020. június 4-én lesz napra pontosan 100 éve, hogy Magyarországon megszólaltak a szirénák, zúgtak a harangok. 1920. június 4-én írták alá Versailles-ban, a Nagy-Trianon palotában a hazánk sorsát megpecsételő, úgynevezett trianoni békeszerződést, amelynek következtében a Magyar Királyság elveszítette területének kétharmadát és mintegy 3,3 millió magyar rekedt az új magyar állam határain kívül.

Telki Község Önkormányzata a trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából szeretné összegyűjteni és megjeleníteni, hogyan kapcsolódik a telki családok élete a 100 évvel ezelőtti történésekhez. Ezért várunk minden olyan rövid, személyes írást, visszaemlékezést, amely arról szól, hogy a családjuk mely ágai származtak a trianoni határon túlról, kik ragadtak 1920-ban egy másik országban, és arról, hogy miként lehet és lehetett feldolgozni Trianont, illetve hogy mit jelent a 100 évvel ezelőtti békediktátum a mai kor emberének.

Várunk minden családfát, korabeli vagy később készült fotót, egy kapcsolódó tárgyról vagy családi emlékről készült fényképet, gyermekrajzot, amely arról mesél, mit is jelentett és jelent 1920 az Önök családjainak életében.

Szeretnénk, ha minél több telki család csatlakozna felhívásunkhoz! Az írásokat és képi anyagokat összegyűjtés és rendszerezés után egy erre a célra létrehozott aloldalon és online fotóalbumban tesszük majd közzé a Telki Portálon (www.telki.hu).

Szeretettel várjuk az írásokat és képi anyagokat 2020. május 28-án (csütörtök) éjfélig!

Berényi Ildikó, a telki Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtár vezetője
Móczár Gábor, Telki Község Önkormányzatának alpolgármestere

Az adatmegadó és dokumentumbeküldő felület ITT elérhető>>

Kapcsolódó cikk a június 4-i telki online megemlékezésről>>

Fel