Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Sena koncert

sena_koncert_2024_04

Sena koncert 2024. április 26-án, pénteken este 19 órától Telkiben, a Pajta-Faluházban!

Sena 2003-as debütáló lemeze, a First One emblematikus lemeze lett a 2000-es évek első felének és hamarosan országosan ismertté tette az énekesnőt. Habár Sena azóta még 3 szóló lemezt csinált (2012 Lots Of Trees, 2017 Feathers, 2019 Wings) leginkább csapatjátékosként lett ismert. A Kamu, a Barabás Lőrinc Eklektric után az Irie Maffia énekesnőjeként dolgozott az elmúlt majd két évtizedben. A maffiával bejárták Tolnát-Baranyát meg vagy 15 más országot és várost New Yorktól Párizsig, Londontól Accráig. Sena mind e mellett tudott nemzetközi karriert is építgetni, tucatnyi európai turnén van már túl többek között a francia Irie Ites kiadóval, Dj Vadimmal, valamint számos egyéb közreműködése jelent meg világszerte. Talán jelenleg legnépszerűbb a belga drum and bass dj Murdockkal közös kollaboráció, mely leghallgatottabb magyar vonatkozású dal a Spotifyon.

Sena egy igazi zenei kaméleon, minden nehézség nélkül belesimul az adott környezetbe, legyen az reggae vagy rock zene, disco vagy hiphop, de nem okoz gondot gospelt énekelni egy pápai szent misén vagy duettezni Presser Gáborral. Sena a sok siker és zenei tapasztalat ellenére nem egy hivalkodó típus, zenéjében igyekszik mindig a saját belső egységét megőrizni és a számára oly fontos üzeneteket közvetíteni. Habár könnyűszerrel csavarja ujja köré a közönségét könnyed slágerekkel, számára a kihívást a mélyebb, meditatívabb, több figyelmet igénylő előadások jelentik. Ezért is hozta létre új formációját a Sena Dagadub-ot.

A Sena Dub műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg. A jamaikai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangja egy igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos de repetatív, megmutatja hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban. Igyekszik elrugaszkodni a három perces dalok sémájától és szabadon engedni a zenét, amit manapság hajlamosak vagyunk aranykalitkába zárva tartani.

Sena Dagadu - ének
Élő Márton - billentyű, elektronika
Pásztor Ákos - fuvola

Az esemény a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg, látogatása ingyenes.

Kodolányi programok

2024. május 21. kedd

2024. június 24-től 28-ig nyári utazós tábort szervez a Kodolányi János Közösségi Ház 7-14 éveseknek.

2024. május 21. kedd

Trianoni emlékműsor lesz 2024. május 30-án 18 órai kezdettel a Kodolányi János Közösségi Házban.

2024. május 07. kedd

Településünk legfőbb rendezvénye, a Telki Fesztivál idén május 24-én és 25-én, több helyszínen várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

2024. május 06. hétfő

2023 őszétől hetente készültek a szebbnél szebb alkotások az ASzakkörök foglalkozásain, amelyekből kiállítás is született!

2024. március 26. kedd

Telkiben eddig nem látott minőségű grafikai kiállítás nyílt, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) Borsos Miklós gyűjteményének bibliai tárgyú alkotásaiból, "A fény alatt" címmel.

2024. január 08. hétfő

Kéthetente szombaton délelőtt (8:00-11:00) a Pajta-Faluházban

Fel