Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Nem csak az a szép, ződ gyep...

avagy biokertészet mindenkinek!

A KoKuKK Egyesület öt alkalomból álló előadás-sorozatot szervez a biokertészkedés iránt érdeklődőknek.

Várjuk azokat, akik szívesen belefognának a környezetkímélő kertművelésbe, de tele vannak kérdésekkel, és azokat is, akik már belefogtak, szívesen megosztják a tapasztalataikat, vagy segítséget várnak a felmerült problémáik megoldásában.

A faluban nem előzmények nélküli az ezzel kapcsolatos tudásmegosztás: több nyilvános fórum, szűkebb baráti közösség, önképzőkör is működik a témához kapcsolódóan. Az előadássorozat az elképzeléseink szerint ismerkedési lehetőség, a tapasztalatok megosztásának egy szélesebb fóruma is lehet a helyi kertészkedők számára. Meglátjuk, mi sül ki belőle!

Az előadássorozat tervezett témakörei az alábbiak:

  1. 2019. november 19. kedd, 18.30: A növényvédelem különböző módszerei (vetésforgó, társítások, madárbarát kert, lemosó permetezés, engedélyezett növényvédő-szerek használata, stb.).
  2. (Figyelem, időpontváltozás!) 2020. január 9. csütörtök, 18.30: A talaj mibenléte és szerepe a termesztésben. Talajerő-utánpótlás módjai. Komposztálás, mulcsolás. Kártevők a talajban és az ellenük való védekezés.
  3. 2020. január második felében: A szezon megtervezése (vetésforgó, növénytársítás, beszerzési források, kerti munkák).
  4. 2020. február vége: Vetés, palántanevelés.
  5. 2020. március vége vagy április: A megtermelt élelmiszer feldolgozása.

Az időpontok, az előadók személye és az előadások konkrét témái – az első két előadástól eltekintve – még alakulófélben vannak. Az ezzel kapcsolatos ötleteknek, javaslatoknak örülünk.

Az előadások helyszíne a Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtár lesz, a részvétel ingyenes.

Az első előadás tehát november 19-én, kedden 18 óra 30 perckor kezdődik, témája pedig a növényvédelem az ökológiai termesztésben. Előadó: Székely Gyöngyvér biogazdálkodási szakértő (bio-gazdabolt.hu).

A második előadás időpontja január 9., csütörtök, 18.30-as kezdéssel. A téma a talaj és annak szerepe a termesztésben, a talaj művelése, tápanyagtartalmának biztosítása, védelme. Előadó: Vinis Gizella kertészmérnök.

Mindenkit szeretettel várunk!

KoKuKK Egyesület

Fel