Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Erdélyi és gyimesi pünkösdi buszos utazás

Idén ismét egy nagyobb csoporttal utazunk Gyimesbükkre Pünkösdkor, hogy minél többen megismerhessék Telkiből is a gyönyörű erdélyi tájakat, Gyimesbükk csodálatos értékeit és hagyományait. A „régiek” pedig, akik már voltak korábban, újabb szépségeket és értékeket fedezhetnek fel.

2019. június 6-án, csütörtökön hajnalban indulunk busszal, és néhány rövid erdélyi megálló után este érkezünk Gyimesbükkre. Szállás a plébánia turistaszállásán és családoknál lesz.

Másnap, pénteken egész napos kirándulás: a csoport egy részének busszal a Csíki- és/vagy Kászoni-medence vidékén (a pontos útitervet a résztvevők kívánságai alapján rögzítjük majd, a csoport összetételének és igényeinek megfelelően), a túrázni vágyóknak a Gyimesek völgyének legszebb helyein.

Szombaton a fő program a csíksomlyói zarándoklat, majd délután a csángók történelmét bemutató program Gyimesbükkön.

Pünkösd vasárnap következik az immár hagyományos gyimesbükki rendezvény, a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyorsvonatok megérkezése az ezeréves határra, ünnepi istentisztelet, műsor a vesztegzári (kontumáci) kápolnánál és a néhány éve felújított vasúti őrháznál. Délután kirándulás a környező csodálatos hegyekben vagy közösségi program Gyimesbükkön.

Pünkösd hétfőn, június 10-én hajnalban hazaindulás. Az útvonalat a csoporttal egyeztetjük, tervezünk megállásokat a forgalomtól és időjárástól függően további szép és ismert erdélyi helyeken.

A busz költsége fejenként várhatóan 20.000 Ft, családokkal utazó gyerekeknek 10.000 Ft (az önkormányzat a testvértelepülési kapcsolatok fejlődése érdekében a busz költségeinek egy részére támogatást nyújt). A kinti szállás és ellátás költségei a plébánia turistaszállásán vagy családoknál várhatóan kb. 20.000 Ft.

Előzetesen jelentkezni egyénileg vagy családosan (lehet nem telkieket is hívni, budajenőiekre kifejezett örömmel számítunk!) IDE KATTINTVA lehet, 2019. május 5-ig, utána pontosítjuk a részleteket.

Móczár Gábor alpolgármester
a Telki Kultúra Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke


Fotók: Mánfai György

Fel