Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Faludisznaja 2019

2019. február 2. – Pajta-Faluház | A néhány éve érvényes gyakorlat szerint mindenki (telkiek és nem telkiek) számára önköltségi áron (400 Ft/adag) mérjük a finomságokat, a bevételből a nyersanyagok árát fedezzük. 

6.30 körül a két disznó már halva megérkezik a Pajtához, megkezdődik a feldolgozás – a korán érkezők még friss, hagymás sült vért is kóstolhatnak!!

kb. 10 órától füstölt disznóságok mellett más húskészítmények bemutatója a szokásos piac keretében, kóstolási és vásárlási lehetőséggel együtt!

kb. 10 órakor fogyasztható a forralt bor, közben meleg teával várjuk a gyermekeket a következő üstnél!

kb. 10 órától egy korábbi malactól kölcsönvett és előzetesen bepácolt tarja már fogyasztható - kíséretként friss kenyér és savanyúság

ÚJDONSÁG!!! Sok telki látogató kínált már rendezvényeken finomabbnál finomabb házi pálinkát – most egy erre kialakított sarokban lehet megosztani saját pálinkáinkat a többiekkel, és elegendő jelentkező esetén gondolkozni egy jövőbeni Telki Pálinka Mustrán!

kb. 12 órakor megkezdődik a toros káposzta kiporciózása, amely már az aznapi áldozat húsából (is) készült!

13 óra felé a kolbászt, majd később a véres és a májas hurkát, kezdjük sütni - kimerülésig (illetve amíg a készlet tart)!

15 órakor a Batyu Színház „Elvarázsolt mesék” című előadása gyerekeknek a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában

GYERMEKEK! 10-től 15 óráig kézműves foglalkozások és arcfestés a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában

FIGYELEM!!!
A néhány éve érvényes gyakorlat szerint mindenki (telkiek és nem telkiek) számára önköltségi áron (400 Ft/adag) mérjük a finomságokat, a bevételből a nyersanyagok árát fedezzük. Ételkuponokat a helyszínen lehet váltani, EGYSZERRE MAX. 3 ADAG ÉTELT ADUNK KI EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE!

A forralt bor bevétele (200 Ft/pohár) továbbra is jótékonysági célt szolgál.

Kérjük, aki tud, hozzon saját tányért, evőeszközt és bögrét! Köszönjük!

Fel