Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Komoly előrelépés az épülő tornacsarnok ügyében

Új konstrukcióról írt alá szándéknyilatkozatot az Önkormányzat és az MLSZ

Kedves Telkiek!

A Telki Község Önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös beruházásaként, az iskola mellett épülő tornacsarnok kérdésében az elmúlt hetekben, hónapokban intenzív, több csatornán folyó egyeztetési folyamat zajlott. Az eredeti konstrukció felülvizsgálata és a reális lehetőségek felmérése után az új konstrukciót szorgalmazó telki aláírásgyűjtés szervezői és az Önkormányzat képviselői közösen kéréssel fordultak az MLSZ-hez, hogy egy olyan, hagyományos szerkezetű csarnok épülhessen a tervezett helyszínre, amely a legjobban szolgálja a helyi sportélet és az iskola sportolási igényeit, egyben harmonikusan illeszkedjen Telki településképéhez. Az ideális megoldáshoz azonban a korábbi lehetőségeket jelentősen meghaladó külső pénzügyi forrásokra volt szükség.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a megbeszélések eredményeként az Önkormányzat és az MLSZ közös nyilatkozatban rögzítették azon szándékukat, hogy a jelenleg folyamatban lévő beruházást áttervezik, és a Nemzeti Sportközpontok tornaterem építési programjában „C”- típusú (25x45m-es küzdőterű) csarnokként szereplő - vagy méretében, kivitelezésében és felszereltségében azzal azonos értékű - sportcsarnokot építenek a Telki, 731/22 hrsz-ú ingatlanon a látvány-csapatsportok támogatási programjának keretében. A 2018-2019-es évben lebonyolítandó beruházás becsült értéke megközelítőleg 570 millió forint. A teljes folyamathoz az MLSZ biztosítja a források túlnyomó részét. Telki Község Önkormányzata a korábbi együttműködési megállapodás szerinti önkormányzati önerő felett, további bruttó 60 millió Ft-tal tud mindehhez hozzájárulni. Az új csarnok a beruházás megvalósítását követően Telki Önkormányzatának tulajdonába és használatába kerül.

Meggyőződésünk, hogy a tervezett létesítmény hosszú ideig méltó otthona lesz Telki közösségi és sportéletének, legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről, és minden eddig felmerült igényt kielégít. A beruházással kapcsolatos további lépésekről és információkról természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd Önöket.

2018. június 25.

Telki Község Önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség


Köszönetnyilvánítás

Köszönjük az egyeztetési folyamatban részt vevő szakemberek, az új konstrukciót szorgalmazó aláírásgyűjtés szervezői és további támogatók segítségét, de elsősorban a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőségének pozitív hozzáállását és támogatását.

Telki Község Önkormányzata

Fel