Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Ismét jó minőségű a víz!

Az ÉDV-nek sikerült felderítenie a szabálytalan bekötést, ami a vízszennyezést okozta.

A szükséges eljárásokat elindították. A vízrendszert leürítik, tisztítják.

UPDATE!

Az ÉDV Zrt. tájékoztatása alapján a hét elején Telkiből lakossági bejelentés érkezett a szolgáltatóhoz az ivóvíz zavarosságával kapcsolatban. A cég a hálózatot és a medencét többször átmosta.

A laborvizsgálati eredmények alapján megállapítható volt, hogy nem az ÉDV Zrt. által szolgáltatott víz került a rendszerbe.

2018. április 13-án, pénteken az érintett területen vizsgálatot folytattak, amelynek eredményeképpen több ingatlanon illegális rákötést találtak, amiket azonnal megszüntettek.

Egy esetben a vízóra a cég alkalmazottainak ottjártakor is visszafelé forgott, feltehetően innen került idegen víz a rendszerbe.

A rendszert átmosatták és újabb laborvizsgálatokat is végeztek.

ÉDV: ismét jó minőségű a víz

A szolgáltató honlapján is olvasható közlemény szerint a vízminőség romlást az ÉDV Zrt. megszüntette. A munkatársaik megállapították, hogy a szennyezés nem az ÉDV Zrt. által szolgáltatott vízben volt, hanem egy illegálisan rákötött kút okozta. A rendszer átmosatása és laborvizsgálata megtörtént, a fogyasztók ismét a megszokott jó minőségű vizet kapják. Az ÉDV Zrt. az eset súlyának megfelelő jogi lépéseket megtette. 

Előzmény: Kifogásolható a vízminőség a Hosszúháton>>

Fel