Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

RRTBK, avagy Ravaszdi Rózi akcióban

rozi_es_sun_balazs

Legyél te is egy titkos társaság tagja! 

A mi Ravaszdi Rózink nagyon unatkozott az utóbbi időben, így sok ideje volt gondolkodni és kitalálni valami nagyon izgalmas dolgot.

Az ötletét könyvtári jóbarátjával, Sün Balázzsal is megvitatta és arra jutottak, hogy itt az ideje, hogy a gyerekek is megismerjék, mit is eszeltek ki.

Könyvtári rókánk örömmel osztja meg a hírt az óvodás és alsó tagozatos gyerekekkel (előzetes jelentkezés alapján felső tagozatosokat is szívesen lát e körben), hogy ezennel megalapítja „Ravaszdi Rózi titkos baráti köre” (RRTBK) nevű társulását. Egyúttal megfogadja, hogy a tagok kilétéről csak Ravaszdink segítőjének, a könyvtáros néninek lesz tudomása, senki másnak, se felnőttnek, se gyereknek, se az állatoknak, sőt, még Sün Balázsnak sem.

Rózi titkos köre mi másról is szólhatna, mint az olvasásról és könyvekről („falusétát” és néha kis környezetvédelmet is belecsempészve). A tagok novemberig minden hónapban feladatot kapnak, és hogy elég titkos legyen, mindezt természetesen teljes titokban, esetenként akár titkosírással.

Év végén a feladatokat teljesítő gyerekek jutalomban részesülnek.

Csatlakozni az év folyamán folyamatosan lehet. Azért, hogy alaposan fel tudjon készülni, Rózi örömmel venné az előzetes jelentkezéseket, az ITT található űrlap kitöltésével.

A titkos kör első feladványait 2024. február 6-tól lehet személyesen a könyvtárban átvenni.

Ruják Györgyi
könyvtáros

Fel