Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Telki egykor és ugyanott manapság - fotódokumentum kiállítás nyílik

telki_egykor

2023. október 14-én (szombaton) 15 órakor megnyitásra kerül egy különleges fotódokumentum kiállítás, amely Telki egyes részeit, területeit, korábbi, akár 19. század végi felvételeken mutatja be, mellette pedig ugyanarról a helyről készült mai felvételeken az újkori Telki látható.

Mindez megtekinthető a Falukáposztája rendezvény előtt, amely ezt követően, 16 órakor kezdődik. Igaz, a megnyitó után, és még pár hétig látogatható lesz, mégis érdemes október 15-én egy órával előbb érkezni, és megnézni, mert megéri a több mint 100 fotó miatt!

Az anyag az elmúlt két évben állt össze, elkészítésének motivációja pedig az volt, hogy tapasztaltuk, a régi telkieket nosztalgiából, az új lakosokat pedig kíváncsiságból érdekli, Telki egyes részei – pl. éppen azok, ahol most laknak – hogyan néztek ki ezelőtt 50, 100 vagy 150 évvel ezelőtt. Ezért született meg ez a fotódokumentum kiállítás.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Kodolányi János Közösségi Ház nagytermében sorra kerülő megnyitóra, amelyet követően meg lehet tekinteni a kiállítás anyagát! Utána pedig indulhat a káposzta csömöszölése a Pajtában.

Az eddigi érdeklődés alapján biztosak vagyunk benne, hogy minden kedves látogató számára élményt nyújt a település múltja és jelene egymás mellett bemutatva. A képekből településünk fejlődése is jól látható lesz.

Csalogatóként pedig íme, néhány ilyen páros fotó a kiállítás anyagából!

Szigeti Antal
Helytörténeti referens

Telki_egykor_es_most-Boszorkanyvolgy_egykor  Telki_egykor_es_most-Boszorkanyvolgy_ma

Telki_egykor_es_most-Legelodomb_egykor  Telki_egykor_es_most-Legelodomb_ma

Telki_egykor_es_most-Ofalu_egykor  Telki_egykor_es_most-Ofalu_ma

Telki_egykor_es_most-Telki_egykor  Telki_egykor_es_most-Telki_ma

Telki_egykor_es_most-Udulo_egykor  Telki_egykor_es_most-Udulo_ma

 

Fel