Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Már a Volán járatok adatai is szerepelnek a BKK applikációjában

volan_bkk

A BudapestGO ezentúl az agglomerációban élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben. A BKK applikációjában a MÁV–VOLÁN-csoport együttműködésében korábban a MÁV-HÉV és MÁV-START érintett járatai után január 25-étől már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő regionális autóbuszainak valós idejű adatai is: a felhasználók láthatják az autóbuszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan fejleszti a BudapestGO-t, amelyben immár a Volánbusz 300-899 számú regionális járatainak valós idejű járatinformációi is elérhetők. Az újítás elsősorban az agglomerációban élőknek nyújt segítséget, akik közül sokan nap mint nap utaznak lakóhelyük és a főváros között.

A fejlesztésnek köszönhetően ezentúl az agglomerációban élők a regionális járatok esetében is pontosan láthatják, hogy a lakóhelyük és a célállomás között hogyan, milyen járatokkal és mennyi idő alatt tehetik meg az általuk tervezett utat.

  • Térképen követhető, hogy éppen hol jár a sárga színnel jelölt busz, és mikor érkezik a megállóba, így kiszámíthatóbb lesz a közlekedés.
  • Amennyiben a járat elindult a végállomásról, a megállóhelyeken is valós adatok jelennek meg.
  • Utazástervezés során a beállítások menüpontban állítható be, hogy a Volánbusz járatokkal is tervezzen az alkalmazás.
  • A „járműről tervezek” funkcióval ez úgy is lehetséges, ha már az utas felszállt a járatra.
  • A BudapestGO abban is segít az ügyfélnek dönteni, hogy az agglomerációból egy elővárosi vonattal vagy egy regionális busszal lehet gyorsabban átszállni a BKK egyik járatára, és elérni a fővárosi célját.
  • Az utazástervezés mellett az utasok a helyi és a helyközi (kivéve környéki) Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket továbbra is megvásárolhatják a BKK-nak a Közlekedési Mobiljegy rendszerhez csatlakozó alkalmazásában.

Az újításnak köszönhetően mostantól minden fontos szolgáltató, a BKK mellett a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is elérhetők a BudapestGO-ban. A BudapestGO applikáció legújabb verziója letölthető a Play áruházból és az App Store-ból. További információk a témában a Volánbusz honlapján találhatók. A BudapestGO-ról a BKK weboldalán lehet tájékozódni.

Forrás: Volánbusz Zrt.

Fel