Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Forgalomkorlátozás a Budakeszi úton

fovarosi_vizmuvek

2022. október 27-től 30-ig (csütörtöktől vasárnapig) forgalomkorlátozás lesz a Budakeszi úton, a Szanatórium utcánál.

A Fővárosi Vízművek Zrt. tájékoztatása alapján a Budakeszi vízellátásában kiemelkedően fontos szerepet játszó DN300 mm-es azbesztcement anyagú ivóvíz gerincvezetéken az elmúlt időszakban több meghibásodás keletkezett a Budakeszi úton, a Szanatórium utcában és a Bibó István utcában. Egy újabb, a közterületen még nem jelentkező rejtett csősérülést is lokalizáltak, szintén a Bibó István utcában, a Reviczky utcánál.

A sérülés javítása előtt a Budakeszi, Fő utca 1. számnál, a Szanatórium utca kereszteződésénél lévő buszmegállónál egy elzáró szerelvény beépítése vált szükségessé. Ezen elzáró beépítésével a Budakeszit ellátó fő betápláló vezetékek külön-külön kiszakaszolhatóvá válnak, egyik vezetékszakaszon felmerülő meghibásodás esetén a vízellátás a másik ágon biztosítható.

A közleményben kiemelték, hogy a Bibó István utcai sérülés miatt a zár beépítését mihamarabb, 2022. október 27-én, csütörtökön, a reggeli csúcsforgalom után meg kell kezdeni, hogy a munka úthelyreállítással együtt 2022. október 30. vasárnapig be tudjon befejeződni.

Hozzátették, hogy a bontási munka a járdában és Budakeszi központ felé közlekedők oldalán lesz, folyamatos munkavégzéssel, annak érdekében, hogy a zavarmentes közlekedést mielőbb biztosítani tudják.

Forrás: Budakeszi Hírmondó

Fel