Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Búcsú Szabó Tibortól

szabo_tibor

Tibi

Azután. Utánad. Minden nehezebb és üresebb lesz. Ha van valaki, aki tökéletesen testesíti meg az örökmozgó szó jelentését, akkor az Te vagy. Te voltál. Gyerek, apa, testvér, pár, férj, barát.

Telkibe 1996-ban költöztél családoddal. 30 évesen házat építettél az Anna-laki utcában, ahova akkor még csak egy földút vezetett, esténként pedig vaddisznókat hajkurásztál. A ház sokáig készült, sokat dolgoztál rajta. A kerítést egyik éjszaka húztad fel, amikor az addig házban tartott két kiskutya és a három kisgyerek sok lett egy helyen. BL meccs nézése helyett így egy talpba álló százasszög lett a jutalmad. Neked volt a legszebb autód a faluban, egy sárga Lada, aminek az egyik ajtaja barna volt. Mintha valamelyik ajtaja nem is működött volna. Jól érezted magad, szeretted a környéket, a kertet, a természetet, sokat játszottál és fociztál a gyerekeiddel. Mindemellett Budapesten dolgoztál. Mindennapos teendőid mellett aktívan részt vettél a helyi közösség formálásában: előbb, mint önkormányzati képviselő, később, mint alpolgármester járultál hozzá a közügyekhez. Ezt is jól csináltad, mint mindent, amihez hozzáfogtál.

De nem csak a munka volt az életed, a helyi focista közösségből összetartó baráti kör alakult, akikkel sok helyen megfordultál. Főként cseh városokban, leginkább az ottani sörkultúra miatt. Ezek a szigorúan kulturális kirándulások megmozgatták a fantáziádat, ennek eredményeképpen 2017-ben barátoddal megvalósítottad régi álmod, és kinyitott a Csehülünk. A helyet nyilvánosan gyakorta közösségi térként jellemezted, de otthon vagy szűkebb baráti körben csak Csehóként emlegetted. A Csehó létrehozásának oka nem csak az író, Hrabal vagy a jó cseh sörök iránt érzett szenvedélyed (,,Lökd ide a sört!”), hanem a közösség ápolása, összehozása is, mint fontos célkitűzés szerepelt terveid között. Úgy látjuk, ez nagyon is jól sikerült.

Egy éve újra építkezésbe fogtál, ami mellett ugyanúgy helyt álltál az élet többi területén is. Az új házba júniusban költöztél be pároddal. Sajnos nem sokáig élvezhettétek együtt. Bárki számíthatott rád, bárki fordulhatott hozzád. Te mindenkinek segítettél. Másokért éltél, de mellette a saját álmaidat is beteljesítetted. Minden célkitűzésed sikerült, mert hittél bennük, és időt és energiát nem sajnálva végezted a dolgod. Hajtottad magad. Talán túl is...

De ezalatt az 56 év alatt annyit értél el, annyit tettél a közösségért, amire csak kevesen képesek. Nem csak a család, a barátok, de az egész falu, annak minden lakója is érezni fogja a hiányodat. Tanultunk Tőled, és most is tanulunk. Köszönünk mindent, Tibi! A legjobb apa voltál, jó barát, a legjobb Csehó vezető és vállalhatóan jó hobbi focista.


Főhajtás

Telki község önkormányzata tisztelettel búcsúzik Szabó Tibortól, Telki egykori alpolgármesterétől.
Részvétünket és együttérzésünket ezúton fejezzük ki a gyászoló családnak, barátoknak és mindazoknak, akik szerették és tisztelték Szabó Tibort.

Az önkormányzat és a faluközösség nevében

Deltai Károly
polgármester

Fel