Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Falukáposztája és táncház

Október 14-én, szombaton, 16 órai kezdettel a Pajta-Faluházban megrendezésre kerül a tizenhatodik Falukáposztája, Telki Káposztasavanyító Fesztivál.

A Vecsésről érkező, frissen gyalult káposzta feldolgozása ceglédi recept alapján, sóval savanyítva, ötféle fűszerrel ízesítve, répával és birsalmával díszítve történik. Azok számára, akik korábban jelentkeztek, az alapanyagot az önkormányzat biztosítja. Jelentkezni előzetesen telefonon (06-70-621-5308), vagy emailen, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet Ruják Györgyinél.

Közben Bartos György csapatának jóvoltából elkészül a töltött káposzta, és a szokásos zsíros kenyér, forralt bor és meleg tea mellett hívunk mindenkit egy kellemes időtöltésre. A korábbi évek remek tapasztalatai alapján idén is két hatalmas üst Telki Káposztás Slambuccal Bánó Attila várja majd az ínyenceket!

Idén először kézműves sörök kóstolója is lesz a Sörminta jóvoltából! A Sörminta minőségi kézműves sörök boltja, amely hamarosan házhoz szállít Telki és Budajenő területén is! - http://www.facebook.com/Sorminta/ , www.sorminta.hu

A gyerekeknek szokás szerint kézműves foglalkozások lesznek a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában 16 órától, illetve 17 órától ugyanott a Batyu Színház „A mesélő vasaló” címmel tart előadást.

A gasztronómiai élvezeteket követően 19 órától idén is egy fergeteges délszláv táncház veszi kezdetét Dávid Anna és a KOKUKK szervezésében, vendégeink a pécsi VIZIN zenekar alapítói tagjai lesznek, tánctanító: Sztanics Balázs.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Fel