Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Meghívó: Álomból valóság

Telki Község Önkormányzata és a Pipacs Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a Festészet Napja alkalmából nyíló ünnepi kiállításra.

Helyszín: Telki, Pipacs u. 8., időpont: 2017. október 6. (péntek) 18:30

Kiállító művész: Scheer Gizella (Telki)

A kiállítást megnyitja: Deltai Károly polgármester. Műsor: a Pipacsvirág Általános Iskola - Kiss Zenede növendékeinek előadása.

A kiállítás 2017. október 12-ig látogatható 10-től 18 óráig.

Támogatóink: Telki Önkormányzat, Solong PRESS


Scheer Gizella festőművészről

A Pipacs Galéria nagy örömmel mutatja be a Festészet Napja alkalmából a mindenki számára kedves, Telkiben élő Scheer Gizella festőművésznő ünnepi kiállítását - 80. születésnapja alkalmából jó egészséget, és hosszú, boldog életet kívánva neki!

Gizella 1937-ben, Budapesten született, végzettségét a Konfekció Ipari Technikumban szerezte. 1958-tól a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián, mint grafikus dolgozott, onnan is ment nyugdíjba. Több kitüntetést kapott a haza szolgálatáért, bronz- és ezüst-érdemérmekkel jutalmazták kiváló munkáját.

Sokan nem tudják, hogy nagyon szép verseket is ír, amelyekben örömét és bánatát költőien tárja az olvasók elé. Nagyon jó cukrász is, finom sütiket készít, amiket a kiállításokon már eddig is megkóstolhattunk (zserbója egészen isteni).

Egész életét férjének, gyermekeinek és unokáinak szentelte. Aki ismeri őt, tudja, hogy a mai napig is első számára a családja. Együtt megélhették, hogy férje, Szabó Róbert átvegye a gyémánt diplomáját, és ennek az emlékére festette meg a Szabadság-hidat, háttérben a Corvinus Egyetem látképével.

Festeni leányunokája biztatására kezdett, 2005-ben készült el az első alkotása. Márton Ildikó, a Galéria tulajdonosa lelkesítette, hogy folytassa tovább a festészetet, amely megszépíti és értelmet ad nyugdíjas éveinek. A realista irányzatot kedveli, ezt követve sajátos ecset-használattal, élénk színekkel alakította ki egyéni stílusát.

A Pipacs Galériában kiállított képek a családja tulajdonában vannak, az ő ízlésük és kéréseik figyelembe vételével készültek.

Vallomása alapján: „Telki, e csodálatos táj a szíve csücskévé vált, főleg egy budapesti ember számára ez egy mesevilág.” Köszöni az itteni emberek kedves fogadtatását és szeretetét.

Számára érdekes a Galériában kiállító művészek világa: Elmondása szerint: „jó érzés belelátni életükbe, és tőlük tanulni a lét csodálatos része. A kiállító művészek alkotásainak magas színvonala, a Telkin élő emberek művészetszeretete, a Galéria látogatottsága sokat elárul a mi kis falunkról.”

Scheer Gizella sok ember példaképe, mutatva, miképpen lehet értelmesen és hasznosan tölteni a nyugdíjas éveket. Sok sikert és jó egészséget kívánunk a további alkotásaihoz!

Fel