Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Templomi jótékonysági koncert

barokk_zene_600

2021. október 3-án 18 órai kezdettel jótékonysági estet tartanak az épülő Telki Katolikus Közösségi Ház munkálatainak segítésére a telki Szent István templomban.

A koncert előtt köszöntőt mond: Harkai Gábor plébános. Fellépnek: telki és budapesti orvos-művészek, valamint a Telki Nőikar.

Műsor:

J. S. Bach: G-dur csellószvit / Sarabande, Gigue - Lakatos János
J. S. Bach: H-moll mise / Laudamus Te - Lehoczky Hajnalka - Greschik István
F. Händel: Messiás / If God is for us - Holndonner-Kirst Enikő
S. Bach: Máté-passió / Erbarme dich - Lehoczky Hajnalka - Greschik István

Lotti: Vere languores nostros - Telki Nőikar
Poulenc: Ave verum corpus - Telki Nőikar
Kodály Z.: 150. genfi zsoltár - Telki Nőikar
Bárdos L.: Jubilate - Telki Nőikar

Vezényel: Bereczki Klaudia

Verdi: Othello / Ave Maria - Holndonner-Kirst Enikő
Kodály Z.: Ave Maria - Lakatos Anna
B. Pergolesi: Stabat mater / Inflammatus et accensus; Amen (duett) - Holndonner-Kirst Enikő, Geréb Zsuzsanna

Zongorán kísér: Kolbe Ilona

Konferál: Bánhidi Ágnes

A rendezvény ingyenes, adományokat köszönettel fogadnak az épülő Katolikus Közösségi Ház munkálatainak segítésére.

A fellépőkről

Dr. Lakatos János - cselló:

lakatos_janos_300

Belgyógyász-kardiológus, 50 éve csellózik, életében az orvoslás és a csellójáték egyforma súllyal szerepel. Gyakran koncertezik itthon, Európában és a tengeren túl is. 2013-ban a Golden Strings fesztivál amatőr 2. helyezettjeként fellépett a Carnegie Hallban, állandó kísérője és kamarapartnere, dr. Kolbe Ilona társaságában.

Dr. Lehoczky Hajnalka - mezzoszoprán:

lehoczky_hajnalka_300

Fül-orr-gégész, foniáter, a Nemzeti Énekkar fül-orr-gégésze. Klasszikus énekléssel gyerekkora óta foglalkozik, ami nagyon fontos hobbi a számára, örömet ad és a gyógyításban is segít. Énekmesterei: Szelle Emma és Andrejcsik István. Egyházzenei művek, oratóriumok, opera, operett mellett időnként a tangózene és könnyűzene is szerepel a repertoárján, a Magyar Orvosmuzsikus Társaság, az Albinoni Kamarazenekar és a Tango Harmony koncertjein.

Dr. Greschik István - hegedű:

greschik_istvan_300

Kardiológus főorvos, a Bolyai vonósnégyes alapító első hegedűse, a komoly zenén kívül más műfajokba is szívesen kirándul, pl. jazz, countryzene.

Dr. Holndonner-Kirst Enikő - szoprán:

holndonner-kirst_eniko_300

Elsődleges hivatását tekintve családanya és orvos, kisgyermekkora óta foglalkozik zenével. Magánének tanulmányai során lehetősége volt olyan kiváló művészektől tanulni, mint Maria Theresa Uribe és Tokody Ilona, jelenleg pedig Kertesi Ingrid a mestere. 2013 óta él Telkiben családjával, a római katolikus egyházközség lelkes és aktív tagja.

Telki Nőikar (vez.: Bereczki Klaudia):

telki_nőikar_600

A Telki Nőikar 2003 decemberében alakult néhány lelkes, zenét szerető és énekelni vágyó édesanyából. Az évek során a környező településekről is többen csatlakoztak. A kórustagok közül többen tanultak valamilyen hangszeren vagy évekig énekeltek más kórusban. Az eltelt 17 év alatt mintegy 250 darabból álló repertoárt alakítottak ki, mely a reneszánsz daraboktól a kortárs zeneszerzők művein át sokfajta stílust reprezentál, egyházi és világi témában egyaránt.

Lakatos Anna - szoprán:

lakatos_anna_300

Zenei tanulmányait Tatán kezdte, 6 éven át Pitti Katalin növendéke volt. 2021-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Konzervatórium magánének szakára, ahol Szabó Magdolna növendéke.

Geréb Zsuzsanna – mezzoszoprán:

gereb_zsuzsanna_300

Foglalkozását tekintve bölcsész, tanár, két gyermek édesanyja. Gyerekkora óta énekel kórusban, magánének tanulmányait a gimnáziumi évek alatt kezdte Schultz Katalinnál, majd Maria Teresa Uribe és Kukely Júlia tanítványa volt. 2018 óta él Telkiben családjával.

Dr. Kolbe Ilona - zongora:

kolbe_ilona_300

Gyógyszerész kutatói pályájának befejeztével, 4 éve költözött férjével Telkibe, ahol útnak indította a Házimuzsika című komolyzenei sorozatot. Szenvedélye a kamarazene, a Semmelweis Kamarazenekar, a Felix trió és az Orvosmuzsikusok Egyesület tagja, repertoárján számos zongora- és orgonaverseny szerepel, de örömmel vállal zongorakíséretet vagy koncertszervezést is. Négy unoka lelkes nagymamája.

Fel