Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Rendhagyó húsvét

Az idei húsvétra rányomja bélyegét a koronavírus-járvány. Nincs locsolkodás, nincs szomszédolás, nem látogatjuk meg a nagyszülőket, és ők se jöhetnek hozzánk, mert vigyázunk rájuk. De a húsvét ettől még ugyanúgy húsvét, az ünnep mélyebb tartalmából nem vész el semmi.

Kívánom mindenkinek, hogy egészségben töltse családjával az ünnepet, találja meg az elmélyülést a járvány alatti húsvétban is! Öröm, ha egészségben ért a húsvét, és reményt ad az ünnep, ha betegségben. Kérem, törődjenek rokonaikkal, idős társainkkal, akik idén nem részesülhetnek a közvetlen találkozás örömében! Hívják őket telefonon, írjanak nekik levelet, vagy tartsák velük a kapcsolatot az interneten keresztül! Az időseket pedig ugyanerre kérem: az unokáknak is jól esik a telefonhívás, a beszélgetés.

És kérek mindenkit, hogy tartsák be a járvány kapcsán előírt korlátozásokat mindannyiunk egészsége érdekében! Maradjanak otthon, kerüljék a személyes kontaktusokat! Idén ne menjenek locsolkodni, szomszédolni, de kirándulni se! Maradjanak otthon! Ha vásárolni mennek, tartsák egymástól a távolságot, utána mossanak kezet, és tartsák tisztán környezetüket, tárgyaikat, kerüljék a fertőződést és a terjesztést is! Egyszóval éljenek úgy, ahogyan járvány idején kell! Így lesz csak esélyünk arra, hogy a karácsonyunk ne hasonlóképp teljen.

Az idei húsvét a gyönyörű tavasz ellenére olyan, amilyen régen, évszázadokkal ezelőtt volt: kétértelmű, elgondolkodtató, öröm és bánat forrása egyben.

Jó egészséget, szeretetben eltöltött húsvétot kívánok mindenkinek!

Deltai Károly
polgármester

Fel