Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Falukáposztája és táncház

 

Október 12-én, szombaton, 16 órai kezdettel a Pajta-Faluházban megrendezésre kerül a tizenhetedik Falukáposztája, Telki Káposztasavanyító Fesztivál.

A Vecsésről érkező, frissen gyalult káposzta feldolgozása ceglédi recept alapján, sóval savanyítva, ötféle fűszerrel ízesítve, répával és birsalmával díszítve történik. Azok számára, akik előzetesen jelentkeztek, az alapanyagot az önkormányzat biztosítja. Jelentkezni telefonon (06-70-621-5308), vagy emailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet Ruják Györgyinél (amíg a szabad helyek tartanak).

Közben Barthos György csapatának jóvoltából elkészül a töltött káposzta, és természetesen a szokásos zsíros kenyér, forralt bor és meleg tea mellett hívunk mindenkit egy vidám együttlétre. A korábbi évek remek tapasztalatai alapján idén is két hatalmas üst Telki Káposztás Slambuccal várja majd Bánó Attila az ínyenceket!

A rendezvény alatt már 15.30-tól a Szélfútta Zenekar szórakoztatja a savanyítókat és érdeklődőket kiváló magyar népzenével.

A gyerekeknek szokás szerint bábszínházi előadás és kézműves foglalkozás lesz a Kodolányi Közösségi Ház termeiben - 16 órától a Batyu Színház „Cseresznyevirág” című előadását láthatják, az alkotni vágyókat Toma Krisztina és Hegedüsné Kun Zsuzsa várja.

A gasztronómiai élvezeteket követően 19 órától idén is egy fergeteges délszláv táncház veszi kezdetét Dávid Anna és a KOKUKK szervezésében, vendégeink a pécsi VIZIN zenekar alapítói tagjai lesznek, tánctanító: Sztanics Balázs.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Cseresznyevirág

„Mesefestés” bábosan, három képben Geröly-Joó Katalin meséje nyomán

Mesésfestő: Balatoni Dóra

Mi lesz, ha az ecset megpördül az ujjaink között? A papírt elhagyva életre kel minden, amire gondolunk. Mesénkben így lesz a dacos flamingó zöld színű, és így kap pettyeket a párducmacskusz kölyök és így találkozhat Cseresznyevirág királylány a bátor Bodzavirág királyfival.

Fessünk együtt, színezzük ki a világot!

Fel