Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Ízelítő az idei Telki Fesztivál programjából

Közeledik május vége és izgatottan készülünk új büszkeségünk, a telki Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtár birtokba vételére.

A telki közösségeket és a kultúrát szolgáló intézményünk hivatalos átadására az idei Telki Fesztivál második napján, május 31-én, pénteken délután kerül majd sor.

Egy kis ízelítő a programból:

A fesztivál már május 30-án, csütörtökön délután is izgalmas programokat kínál: Für Anikó színművész közreműködésével nyílik meg Csatorday Dóra és Kékesi Henriette kiállítása, a Márton Ildikó által gondozott Pipacs Galériában Deltai Károly polgármester nyitja meg Koday László és Kis Gábor tárlatát, majd este a Szülők Akadémiája kínál izgalmas előadásokat az új közösségi házban.

Május 31-én, pénteken délután a ritmikus gimnasztika csoport táncos gyermekszínházának előadását láthatjuk a tornacsarnokban, majd a közösségi ház hivatalos megnyitójához kapcsolódóan Pojják László, a Telkiért Érdemérem egyik idei díjazottja lép fel, hallhatunk énekeket testvértelepülésünkről, Gyimesbükkről, és megnyílik Csergezán Pál nagyszabású kiállítása is, Deltai Károly polgármester gondozásában, illetve látogatható lesz a Szigeti Antal által összeállított állandó helytörténeti gyűjtemény is. Ezt követően egy különleges komolyzenei, opera és operett gála veszi kezdetét, a telki Pasztircsák Polina és Balog Alexandra, a német Rolf Sostmann és zenésztársaik közreműködésével. Az este további részében Für Anikó Telkiben élő színművész és együttese, majd az Antal Gábor Jazz Trió szórakoztatja a közönséget.

Június 1-én, szombaton ismét az ismerős Platós Band ébreszti majd a falut, lesznek gólyalábasok, maskarások, kirakodóvásár rengeteg interaktív foglalkozással, gyermekszínház, állatsimogató, tűzoltó és rendőrkutya-bemutató, HappyCopter szimulátor, budakeszi és budajenői hagyományőrzők előadásai, a buhurt harcművészet országos bajnokságának egy állomása is Telkibe látogat, Bánó Attilától történelmi előadást is hallgathatunk. Több év kihagyás után ismét összeáll a T358 öregfiú-zenészcsapata, lesznek további koncertek is, pl. filmzenék feldolgozásaival, és ismét bemutatkoznak a telki mozgáskultúra gyermek és felnőtt csoportjai a nagyszínpadon. A Bordás-ház idén is érdekes kiállítással és beszélgetésekkel, régizenei koncerttel várja az érdeklődőket.

A telki római katolikus közösség is számos érdekes programmal invitálja a látogatókat a templomban, a templom mellett és a vásári forgatagban. A templomban délután a Telki Nőikar mellett egy meglepetés fellépőre is számíthatunk! Az esti fő programban felharsannak a rezek és egy „ütős” fúvós programmal csinál majd remek hangulatot a pécsi Band of Streets, majd a Voisingers társulata ismerteti meg a nagyközönséget világhírű pop, rock és könnyűzenei dallamok vokális, fiatalos feldolgozásaival. Az éjszaka idén is egy fergeteges bulival zárul a Pajtában, a tánczenéről a Telkiben már jól ismert budakeszi The Old Show együttes gondoskodik. Természetesen nem felejtkeztünk el a foci szerelmeseiről sem, este 9-től a Bajnokok Ligája döntőjét lehet majd követni kivetítőn a közösségi ház nagytermében.

Vasárnap, június 2-án a Telki Énekegyüttes énekel a reggeli szentmisén, majd délelőtt 10-től délután 4-ig utó-gyermeknapon várjuk a családokat és gyermekeket a Pajta környékére. Lesz vattacukor, fagyi, szörpök, ugrálóvár, mászófal, népi fajátékok, az óvoda és iskola szervezésével foglalkozások, és akadályverseny, íjászkodás, kora délután Kolompos-koncert, apukáknak és nagyobb gyerekeknek pedig megrendezzük az Első Telki Sörpong Bajnokságot, a Csehülünk közreműködésével és támogatásával. És természetesen köszöntjük pedagógusainkat is.

Részletes program május közepétől a telki.hu oldalon, majd a nyomtatott műsorfüzetben! Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, Telkitől innen és túl!

Móczár Gábor
alpolgármester

(A fotók a tavalyi fesztiválon készültek.)

Fel